Am avut un accident auto cu victime (o persoana ranita) in 2016. Accidentul s-a intamplat din cauza mea (neacordare de prioritate).
S-a intocmit un dosar penal, victima nu a depus plangere impotriva mea, si de atunci timp de aproape 2 ani am fost lunar la Parchet si Politie pentru prelungirea dovezii de circulatie.
De data asta cand am fost la Parchet, mi s-a spus ca dosarul s-a solutionat (sau ceva asemanator) si sa merg la registratura pentru a afla cum pot sa-mi prelungesc dreptul de a conduce pana cand primesc prin posta o decizie, prin care pot sa-mi recuperez permisul.
Am primit un nou numar de dosar cu care m-am dus la registratura, unde am aflat urmatoarele:
- s-a deschis un dosar nou, la Curtea de Apel Cluj (in Cluj-Napoca a fost accidentul);
- termenul dosarului este in mai 2019;
- pot sa depun o cerere de prelungire a dovezii la registratura (ceea ce am facut), dar nu se stie cand va fi aprobata, fiind la latitudinea judecatorului.
Am primit si o parola cu care pot sa vad statusul dosarului pe www.curteadeapelcluj.ro.
Pe 30 iulie planuiesc sa plec in concediu si mi-ar fi imposibil fara dreptul de a conduce (dovada mi-a expirat de 4 zile).
Intrebarile mele:
- pot afla cu siguranta daca mi se va prelungi dovada in urmatoarele 20 de zile?
- exista niste masuri pe care le pot lua (cereri la procuror/judecator?) pentru a grabi prelungirea dovezii sau finalizarea intregii situatii?
- imi voi recupera permisul pana in mai 2019 la termenul de judecata?
Personal mi se pare o situatie jenanta (nu mi-am vazut permisul de 2 ani si aparent o sa se ajunga la 3 ani).
Accident rutier
burghezan
Buna ziua.
In data de 09.08.2012 am produs un accident rutier. Circulam pe banda a 2 -a in apropierea unei treceri de pietoni semaforizata. Soferul din fata ... (vezi toată discuția)
Prelungire dovada
danadinu49
In data de 25.08.2010 am avut un accident pe raza orasului Voluntari, nu am acordat prioritate unui autoturism si accidentul s-a soldat cu 2 raniti usor. Am ... (vezi toată discuția)