avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificatul de atestare fiscala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificatul de atestare fiscala

Bună ziua!
Speța pe scurt: Pe data de 26.06, am incheiat un contract de vânzare-cumpărare cu o persoană fizică, având ca obiect un autoturism.
Autoturismul a fost achiziționat de catre respectivul vânzător pe data de 22.06, iar pe data de 26.06, cum deja am menționat, a fost înstrainată catre mine.
Ulterior, după intocmirea actelor, am aflat că respectivul vânzator nu a mai inregistrat fiscal masina la autoritățile locale competente, trimițandu-mi fiscalul de la vechiul propritar, act ce nu mi-a fost de folos.
După cateva apeluri telefonice fară raspuns, am discutat cu vânzătorul, acesta asumându-si obligația de a depune diligențe în vederea rezolvării acestei probleme! Evident, semne de intrabare am, iar sceptic sunt cu privire la aceasta.
Date fiind toate acestea, m-am gandit să cer o părere, o mică consultare
Cum as putea rezolva?
Mulțumesc anticipat și imi cer iertare daca am gresit categoria întrebării.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iulie 2018
SorinAndreias, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:05, 11 Iulie 2018
Documentele originale ale vehiculului sunt in posesia dv ?
Preferabil sa notificati oficial vanzatorul cu obligatia punerii la dispozitie a certificatului fiscal-sub sanctiunea obligarii la plata cheletuielilor aferente solutionarii in instanta
Vă multumesc pentru răspuns! Absolut toate documentele sunt în posesia mea!

ynocentta a scris:

Documentele originale ale vehiculului sunt in posesia dv ?
Preferabil sa notificati oficial vanzatorul cu obligatia punerii la dispozitie a certificatului fiscal-sub sanctiunea obligarii la plata cheletuielilor aferente solutionarii in instanta

In conditiile in care vanzatorul nu a prezentat certificat fiscal este surprinzator cum a fost incheiat documentul de tranzactionare drept de proprietate asupra vehiculului
Dv afirmati ca detineti parte din documentele vehiculului-mai putin certificatul fiscal fara care nu puteti inmatricula vehiculul
Concretizati notificarea oficiala a vanzatorului
Este situatie delicata deoarece unica solutionare o reprezinta varianta ca vanzatorul sa inmatriculeze initial vehiculul si ulterior sa il instraineze

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina vanduta, act pierdut oliviaioana oliviaioana Am vandut o masina, dar am pierdut chitanta pe care i-am dat-o respectivei persoana. Acum persoana respectiva nu vrea sa isi inmatriculeze masina pe numele ... (vezi toată discuția)
Radiere masina de la politie arni83 arni83 Buna ziua, In luna septembrie 2015 am vandut o (epava -masina catalogata ca dauna totala) catre o persoana din iasi. Am facut contract de vanzare - cumparare ... (vezi toată discuția)
Inseleciune cu un autoturism Mariusbily09 Mariusbily09 Salutare ! Cineva care ma poate ajuta cu un sfat.?.am cumparat in urma cu cateva zile un autoturism din zalau.proprietarul mi -a dat briful numere rosii mai ... (vezi toată discuția)