avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA VIES/D390
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA VIES/D390

Buna ziua, am achiz. o masina din germania, am un cod valid VIES, dar nu apare numele si adresa furnizorului. Ma lamurit cu acest aspect va rog..cum trebuie sa procedez...se declara in d390?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 13:15, 11 Iulie 2018
Pt Germania nu se afiseaza numele si adresa in VIES. Pastrati nr interogarii pt a avea dovada inregistrarii furnizorului. Din pagina VIES:


Q17 : Este posibil să obțin numele și/sau adresa asociată unui număr de TVA?

Unele state membre permit divulgarea numelui și adresei persoanelor impozitabile care dețin numere de TVA valide. Dacă sistemul nu afișează niciun nume și/sau nicio adresă, înseamnă că statul membru respectiv nu permite divulgarea acestor date.

Clienții au dreptul de a primi o confirmare din partea administrației fiscale dacă numărul de identificare în scopuri de TVA este asociat cu un nume și/sau o adresă.me și/sau o adresă.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iulie 2018
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura din polonia cu tva 19% MuscaAnca MuscaAnca Am primit o factura din Polonia, in lei, cu TVA romanesc 19%. Furnizorul nu are inscris pe factura cod de TVA romanesc. Codul de TVA polonez e valid in VIES. ... (vezi toată discuția)
Cod invalid tva sandra_sandra_64 sandra_sandra_64 Buna ziua!As avea urmatoarea speta:O societate inregistrata in scopuri de TVa din Ro,achitioneaza servicii intracomunitare de la 5 furnizori din UK.3 dintre ei ... (vezi toată discuția)
Prestare servicii ue - beneficiar impozabil, fara cod tva alexx_88 alexx_88 Buna ziua, In Feb 2014 m-am inregistrat ca PFA neplatitor de TVA in Romania si in ROI. Din Feb 2014 pana in Dec 2014 am lucrat exclusiv cu un client ... (vezi toată discuția)