avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Drept la recurs
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Drept la recurs

Buna ziua,
Recent s-a incheiat procesul pe care mi l-au intentat presedintele si administratorul asociatiei de proprietari pe motiv ca i-au ”hartuit” prin solicitarile mele in care ceream sa imi prezinte cum au fost cheltuiti cca. 70.000 euro , bani colectati din fondul de chirii. Aceasta suma a fost la discretia conducerii asociației care nu a prezentat niciodata destinatia acestora, ci doar la insistentele mele au reusit sa intocmeasca retroactiv (august 2014) niste liste semestriale cu fondul din chirii pentru perioada 2008-2014, cu lucrari fictive și sume nejustificate de facturi, chitante, contracte de prestari servicii.Ba mai mult, din fondul de chirii au fost platite datorii ale rau-platnicilor si taxe de succesiune, sume care nu au fost recuperate de 5-6 ani. Povestea este foarte ampla, a fost facut raport de expertiză contabila care a analizat sumele colectate (care au fost prinse in contabilitatea asociației), dar exact punctul principal din expertiza, respectiv modul de cheltuire a acestor sume lipseste in totalitate. Ba mai mult, expertul a considerat ca acele liste tin locul modului de cheltuire si cu toate ca obiectiunile mele au facut referire la acest lucru, raportul de expertiza nu a fost finalizata. Procesul s-a incheiat cu hotararea instantei de a achita o parte din suma solicitat de reclamanti si mi se pare injust, ca cel pagubit sa plateasca hotia altora.Vreau sa fac recurs si pentru ca in prima faza nu am avut avocat, am inteles ca la recurs este obligatoriu sa te reprezinte unul. Am nevoie de ajutor si va cer sprijinul....Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:40, 11 Iulie 2018
In procedura si etapa recursului este obligatoriu sa fiti reprezentat de persoana specializata
Aveti dreptul prin aparator sa contracarati aprecierile instantei de fond sa detaliati inexistenta documentelor care sa intruneasca conditiile de a fi considerate documente contabile care sa poata fi inregistrate in evidenta contabila a asociatiei de proprietari si sa constituie temei legal pentru impunere sume reparatii intretinere parti comune care ulterior sa fie repartizate tuturor proprietarilor
din fondul de chirii au fost platite datorii ale rau-platnicilor si taxe de succesiune,

daca acest aspect se confirma ,probeaza incalcare flagranta a dispozitiilor in vigoare care impun fara exceptie ca veniturile din chirii sa fie depozitate in contul de reparatii al asociatiei de proprietari sa fie utilizate strict pentru reparatii parti comune condominiu
Se poate recomanda un avocat care sa ma reprezinte?
Nu inteleg care a fost hărțuirea in cazul dvs.
Doar depunerea de cereri nu constituie hărțuire.

Avocatul trebuie să îl căutați singur.
Vedeți și cât va cere fiecare avocat deoarece apararile pot fi foarte diverse iar amploarea argumentelor foarte mult diferită de la avocat la avocat.

Mai ales că ati pierdut în primă instanță munca avocatului va fi destul de multă fața de o prima instanța...
Practic trebuie desființată hotărârea dată...

Deși din ce ziceți nu ar fi trebuit să pierdeți procesul e posibil ca realitatea din dosar sa fie alta...

Ca pasi ar trebui mai întâi să platiti la avocat studiul dosarului ca sa inteleaga pe deplin cazul si sa gândească ce ar fi de facut.
Vedeți cât va cere avocatul si daca va permiteți...
E posibil ca din 10 avocati sa nu va permiteți decat pe unul sa il platiti.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iulie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Am considerat atat de clar cazul, incat am mizat pe faptul ca prezentand faptele Instantei nu va fi nicio problema. Dar atunci cand esti singur in fata unor marturii mincinoase, pe care nu ai cum sa le demontezi, e clar ca sortii nu sunt de partea ta.Din pacate, am constatat acest lucru la pronuntare....
Aceasta problema poate persista si in calea de atac.
Avocatul trebuie să examineze cauza întocmai ca instanța de control judiciar si apoi o sa va expună concluzia sa.

Alte discuții în legătură

Restantier obligat sa plateasca onorariul avocatului desi procesul a fost suspendat gryg84 gryg84 Buna.Sunt proprietar de apartament si in urma unor probleme financiare am ramas restant la intrtinere (1500lei) si am fost dat in judecata de asociatie care ... (vezi toată discuția)
Vedeți această așa-zisă expertiză contabilă judiciară total ilegal calculată, care a compromis total un dosar în care restanța finală era de ... 46 de lei flory_mr flory_mr Vedeți această așa-zisă Expertiză Contabilă Judiciară total ilegal calculată, care a compromis total un dosar în care restanța finală era de ... 46 ... (vezi toată discuția)
Proces pe rol seceleanugina seceleanugina Buna ziua, Anul trecut am fost data in judecata de administratia de proprietari iar procesul este inca in derulare. Administratorul s-a schimbat intre timp ... (vezi toată discuția)