avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... proces pe rol
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

proces pe rol

Buna ziua,

Anul trecut am fost data in judecata de administratia de proprietari iar procesul este inca in derulare. Administratorul s-a schimbat intre timp iar noul administrator mi-a trecut la cheltuieli de intretinere numai mie c/v cheltuielilor cu avocatul care reprezinta administratia. Dupa parerea mea nu este legal acest lucru pentru ca procesul nu s-a terminat deci nu exista o hotarire judecatoreasca dar asi dori si parerea unei persoane calificate.Multumesc anticipat.
Este normal ca pe lista de plata sa apara orice cheltuiala facuta de asociatie pentru fiecare apartament. Deschiderea actiunii in instanta nu duce la inghetarea listei de plata asa cum era la data actionarii in judecata.
Aceste cheltuieli cu onorariul avocatului au fost facute de asociatie, achitate avocatului in luna X si in lista aferenta acelei luni trebui inregistrata. Lista apare luna de luna cu cheltuielile normale de intretinere, cu restantele, cu fondurile si alte cheltuieli facute, inclusiv costul unor notificari, expertize judiciare, onorariu avocat...
Acum fiind in proces instanta o sa decida daca si ce suma trebuie sa achitati asociatiei. Asociatia cere instantei sa va oblige si la plata cheltuielilor de judecata pentru care depune la dosar dovada efectuarii acestor cheltuieli. Instanta poate aproba intreaga suma sau o poate cenzura (diminua).
Asa ca o sa platiti ceea ce hotaraste instanta indiferent ce se afuseaza pe lista de plata.
Multumesc pentru rspuns.Problema este ca eu trebuie sa achit intretinerea pe luna in curs inclusiv acesti bani inainte de a stabili instanta daca trebuie sau nu sa platesc.Asociatia a cerut si cheltuieli de judecata dar nu cred ca este corect sa platesc aceste cheltuieli inainte de o hotarire judecatoreasca.
Stimabile, esti convins ca vei castiga in instanta impotriva administratiei? Sau doresti doar sa amani momentul platii intretinerii si cheltuielilor cu avocatii?

Sunt sigur ca nu ti-ai pus problema cine avanseaza acesti bani, de unde ii scoate "administratia" pana cand te va obliga pe tine instanta sa platesti.....[EDIT - atac la persoana].
Ultima modificare: Luni, 22 Aprilie 2013
elga50, moderator
stimabile , nu cred ca ar trebui sa judeci in necunostinta de cauza . Sigur voi cistiga pentru ca am depus probe la dosar care imi sustin cauza si cu siguranta suma imputata nu este reala.In alta ordine de idei asociatia nu a asteptat hotarirea judecatoreasca ca sa-mi impute aceasta cheltuiala .Cit despre bun simt, sa stii ca degeaba il are omul daca nu are nici un venit, are 49de ani ca in cazul meu si ma intretin singura.
Interventie moderator

@andrei stan
Va rog sa va moderati tonul mesajelor. Utilizatorul a intrebat si vrea raspunsuri, nu admonestari.
Cititi, va rog, regulamentul de postare in forum.

@seceleanugina
Asemenea.
Ultima modificare: Luni, 22 Aprilie 2013
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Taxa expertiza nicu_is nicu_is buna ziua, am o intrebare, cat poate ajunge taxa pt o expertiza ? si cine trebuie sa plateasca ? pe scut, sunt in proces cu asociatia de locatari pt o anumita ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de executare pe listele asociatiei de proprietari ContSters362803 ContSters362803 Buna seara! Administratorul a trecut suma ce reprezinta Cheltuielile de Executare Silita in totalul lunar al cheltuielilor de intretinere cu titlul de ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani in cazul in care s-au demarat actiunile de judecata AlainCostea AlainCostea Buna ziua, In cazul urmator: - un proprietar nu si-a platit inretinerea timp de 6 luni - au fost demarate actiunile de judecata - a venit si a platit ... (vezi toată discuția)