avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recuperare bani in cazul in care s-au demarat ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recuperare bani in cazul in care s-au demarat actiunile de judecata

Buna ziua,

In cazul urmator:
- un proprietar nu si-a platit inretinerea timp de 6 luni
- au fost demarate actiunile de judecata
- a venit si a platit restantele insa a rugat asociatia sa ii ofere posibilitatea platii cheltuielilor cu avocatul in rate (aprox. 1.200 lei)
- pentru a fi de ajutor am fost cu totii de acord, asa ca a platit la zi intretinerea urmand ca de luna viitoare sa inceapa platile esalonate pentru cheltuielile respective (stim ca legal ar fi trebuit sa luam mai intai banii respectivi)
- dupa care nu a mai venit personal, ci doar a trimis chiriasii sa plateasca intretinerea
- nu a mai raspuns la telefon, email, etc.
- a trecut aproape un an

Intrebare: ce cale este cea mai buna de urmat in acest caz?

Multumesc.

PS: Scuze din greseala din titlu, nu stiu cum sa il editez...
Ultima modificare: Joi, 31 Octombrie 2013
AlainCostea, utilizator
Cel mai recent răspuns: AlainCostea , utilizator 20:34, 30 Noiembrie 2013
Faceti o copie a intelegerii, a angajamentului in urma caruia ati acceptat sa faca plata asa cum ati povestit si mergeti la avocatul care a instrumentat cazul sa va ajute in continuare.
Daca ar fi fost un acord scris, ar fi fost frumos.
S-a mers insa pe incredere. Pana la aceste probleme proprietarul respectiv nu mai facuse probleme (si cei care sunt de la inceput aici - adica din 1975, au zis ca e om de cuvant, si ca merita ajutat la nevoie...).

Ar fi ok ca aceste costuri sa le trecem pe lista de intretinere, chiar si in mai multe rate, ca sa poata fi platite?
In apartament, momentan locuieste cineva cu chirie, deci nu proprietarii de drept...

Multumesc.
Intrebarea mea este daca ati mers cu procesul pana la sfarsit si daca aveti o hotarare judecatoreasca ... (?)

AlainCostea a scris:
Ar fi ok ca aceste costuri sa le trecem pe lista de intretinere, chiar si in mai multe rate, ca sa poata fi platite?

Pai nu mai inteleg. Cum adica pe lista de plata nu figureaza cu aceste sume? Atunci cand a avut datorii, cand erati in proces..., nu avea datoriile pe lista de plata? Cand instanta l-a obligat la plata cheltuielilor de judecata, nu le-ati trecut pe lista de plata in sarcina proprietarului care a pierdut in instanta?
Intreaga suma trebuia trecuta pe lista de plata. Ca din intreaga suma omul a platit o parte, ca mai are de plata..., pe listele urmatoare se trece cat i-a mai ramas de plata din total si nu ratele luna de luna.

Nu s-a mers pana la sfarsit deoarece a venit si a platit cheltuielile cu intretinerea pana a se ajunge la judecator.

Dupa ce a achitat intretinerea, ne-a rugat, datorita unei situatii personale mai neplacute, sa achite cheltuielile de judecata in rate. A fost o intelegere verbala, si nu, nu au mai aparut acele cheltuieli cu avocatul pe lista. Stiu, acum ca nu a fost o decizie corecta si ca nu ar fi trebuit sa ne lasam impresionati, dar din pacate am incercat sa fim oameni... De-aceea si intreb, in aceste conditii care ar fi cea mai buna solutie...

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata frgt_me frgt_me Buna ziua, am avut 3 luni restante la intretinere,am fost actionat in instanta,am achitat datoria restanta,iar maine am termen de judecata, problema este ca nu ... (vezi toată discuția)
Repartizare chelt avocat cmd_ro cmd_ro Cum se repartizeaza cheltuielile cu onorariul avocatului , la toti locatarii sau numai locatarului care este dat in judecata pentru restanta ? (vezi toată discuția)
Este corect cum a procedat asociatia in urmatorul caz ? eugarizan eugarizan Buna ziua In listele de plata pe luna Iunie 2015 in dreptul apartamentului X apare rublica \\" cheltuieli judecatoresti \\" in valoare de 1000 lei ... (vezi toată discuția)