Știind că pe 03.12.2018 ne-am trezit, după vreo 7 luni de la Încuviințarea Executării Silite, cu o somație de Executare Silită de la o Executoare Judecătorească din Galați, m-am hotărât să recalculez eu cu mare atenție listele de plată și Expertiza Contabilă finalizată în Aprilie 2016, știind că datoria mea de bază (restanța) era în Titlul Executoriu cu o sumă de ... 46 de lei !
Eu și soția mea, ne-bănuind că o Expertiză Contabilă poate fi calculată ilegal și eronat, am rămas uluiți când am re-calculat „școlărește” listele de plată lunare aflate la dosarul cauzei și în acea așa-zisă Expertiză Contabilă (am adunat 3 cifre lunare - sumele restante ale Întreținerii anterioare, suma restantă din luna respectivă, plus sumele restante din Fondul de Reparații) și am găsit că în realitate, DATORIA DE BAZĂ ERA A ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI CU SUMA DE 33 DE LEI, NU A FAMILIEI MELE, DIN SENTINȚA CONTABILĂ DEFINITIVĂ, DE ... 46 DE LEI !!!
Pentru a vedea cât de ilegală este această sentință contabilă trebuie văzut calculul așa-zisei Experte Contabile Judiciare pentru listele de plată din Feb. și Martie 2014, când șefii A.P.71 au refuzat să storneze 2 facturi ilegale în valoare totală de 29,23 lei pentru GAZE.
☞ ALT EXEMPLU DE CALCUL ILEGAL:
În Sept. 2014 aveam pe liste 36,52 + 1557,57 + 100,27 = 1694,36 lei, nu 1713,97 lei cât a calculat Experta Contabilă, care era obligată să mai storneze 13 lei impuși nouă abuziv pentru niște false diferențe de mc de apă !
Calcule ilegale au fost și în alte luni, sentința contabilă fiind compromisă ! Chiar să nu știe B.A. să adune niște sume pe care și un copil de clasa a doua știe să le calculeze (46 lei din dosar - 43 lei - 36 lei = - 33 lei ➲ debitorul e A.P.71) ?
Datorită acestei sentințe contabile ilegale, unice în lumea Justiției, soția mea s-a trezit pe data de 07.12.2018 cu o poprire pe salariu, pentru o așa-zisă Executare Silită (fiind doar eu proprietar în acte al apartamentului, nu trebuia să i se pună ei poprire ca debitoare). GRAV ESTE FAPTUL CĂ AVEM DE PLATĂ PENTRU O DATORIE A … A.P.71 BRĂILA DE 33 DE LEI (DOVEDITĂ CA ILEGAL CALCULATĂ), O DELIRANTĂ SUMĂ DE ... 5.000 DE LEI (CHELTUIELI JUDICIARE ȘI DE EXECUTARE SILITĂ) !!!
☞
Noi suntem forțați să plătim o „amendă” de peste 100 de ori mai mare decât falsa restanță de 46 de lei (de fapt, după recalculare, suma era minus 33 de lei, adică datoria era a A.P.71) ?!
Dragi proprietari, văzând ce am pățit noi, nu considerați ca fiind legal și corect calculate aceste liste de plată lunare a Întreținerii din Asociațiile de Proprietari, și calculați dvs. sumele lunare, sau cereți-le „șefilor” de Asociații și contabililor să vă certifice legalitatea calculelor pe aceste liste de plată lunare. -
[ link extern ]
Peste o lună vom avea primul termen al Contestației la o Executare Silită total ilegală, în care creditorul A.P.71 Brăila, este în realitate debitor, după re-calcularea listelor de plată a Întreținerii,
Ce ziceți, în acest caz uluitor, nu avem șanse de reușită dacă invocăm Instanței art. 174-179 din NCPC, coroborate cu invocarea art. 704 NCPC și, evident invocarea art. 663 și a art. 666, alin. 5 pct. 4 ?