avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescriptie drept de a cere executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Prescriptie drept de a cere executare silita

Cand incepe sa curga termenul de prescriptie de a cere executarea silita in cazul in care prin poprire nu se incaseaza nimic? La data infiintarii popririi?
Ultima modificare: Vineri, 21 Decembrie 2018
Narcis Neamtu, utilizator
Cel mai recent răspuns: DenisRif , utilizator 12:30, 23 Decembrie 2018
Prescripția poate să fie mereu întreruptă de stăruințele creditorului în executarea silită, dacă acesta continua să vă someze prin executor.
Astfel, există posibilitatea să nu se atingă niciodată prescripția..
Ultima modificare: Vineri, 21 Decembrie 2018
Dapix, utilizator
De la data obtinerii dreptului de executare silita...Cazurile sunt multiple dar n-ati exemplificat ..Spre exemplu indata ce s-a obtinut o hotarare judecatoreasca sau in cazul creditelor dupa neplata a 3 rate consecutive, declararea scadentei ,etc !
DECI DE CAND SE NASTE DREPTUL DE EXECUTARE SILITA MAI EXACT
Trebuie vazut dosarul de executare de avocat.
Dacă nu s-a făcut poprire trebuie văzut ce s-a mai întâmplat.
Pe legea noua este mult mai complicata situatia decat pe.vechea lege pentru debitor, creditorul fiind favorizat.
În ce constă această stăruință a creditorului, știind că soția mea s-a ales pe data de 07.12.2018 cu o poprire a 1/2 din salariul ei pe Decembrie 2018, după ... 7 luni de la Încuviințarea Executării Silite de pe 07.05.2018 (vreau să invoc Perimarea în Contestația la această Executare Silită, abuziv și ilegal impusă) ?
Cum procedăm dacă între timp s-a schimbat conducerea Asociației de Proprietari și aceștia spun că ei nu au cerut și nu au făcut niciun act către Executorul Judecătoresc, care, prin intermediul avocatului ilegal al Asociației (fără aprobarea noi conduceri), a cerut o poprire de salariu soției (care, ne-fiind proprietară a imobilului meu, nu poate fi debitoare, să-i poprească salariul), în acea somație noi, așa-zișii debitori având de plătit pentru o falsă restanță de ... 46 de lei (și aceea fiind ilegal calculată, cu probe contabile), alte sume totale de 5.000 de lei, ce reprezintă Cheltuieli Judiciare și de Executare Silită, amintind că am mai avut și multe alte cheltuieli judiciare cu Taxa de Timbru ?
Pe lângă faptul că putem dovedi că acea sumă așa-zisă restantă, de 46 de lei, a fost ilegal calculată și că debitorul este Asociația de Proprietari (nu familia mea), fiind evident aberantă și ilegală (disproporționată, impusă forțat) acea sumă de 5.000 de lei (e o veritabilă amendă, total ilegal cerută), adică de peste 100 de ori așa-zisa datorie de bază (restanță „uriașă” de 46 de lei), ilegală și ea.
Voi deschide un nou Topic, să vă dau amănunte din cea mai aberantă Executare Silită (unică în lumea Justiției) în care s-au încălcat grav mai multe proceduri, inclusiv așa-zisa Expertiză Contabilă Judiciară, pe care am luat-o la puricat și acum am dovada că pe mai multe luni din listele de plată calculele au fost umflate în plus în favoarea Asociației de Proprietari, care nu are nici un sediu legal (real și actual), nici o conducere legală, aceste fapte compromițând total chiar sentința contabilă definitivă din acest dosar inițiat abuziv și ilegal în Iunie 2014.
Dapix a scris:

Prescripția poate să fie mereu întreruptă de stăruințele creditorului în executarea silită, dacă acesta continua să vă someze prin executor.
Astfel, există posibilitatea să nu se atingă niciodată prescripția..
Exact ce v-a zis distinsul domn CLAUDIU LASCOSCHI ca fara o studiere a dosarului nu poate da nimeni o solutie decat vaga si generala mai ales in situatia care o descrieti....
Trebuie vazut ce a mentionat creditorul in cerere sau daca doamna avocat de la sine putere , fara imputernicire a pornit actiunea de executare , cum s-a constatat ca (virgula) creanta este certa ,lichida si exigibila , cum s-a stabilit calitatea de debitor a sotiei in executarea silita. .etc
Indiferent ca s-a schimbat conducerea Asociatiei de Proprietari puteti sta de vorba cu Cenzorul care raspunde pentru orice actiune si este cheia tuturor lamuririlor in cazua data de pornire a actiunii...
Ultima modificare: Duminică, 23 Decembrie 2018
DenisRif, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vedeți această așa-zisă expertiză contabilă judiciară total ilegal calculată, care a compromis total un dosar în care restanța finală era de ... 46 de lei flory_mr flory_mr Vedeți această așa-zisă Expertiză Contabilă Judiciară total ilegal calculată, care a compromis total un dosar în care restanța finală era de ... 46 ... (vezi toată discuția)
Mie mi se pare un abuz ca soția unui debitor, care nu este proprietară a imobilului, să fie terorizată cu poprirea salariului lunar flory_mr flory_mr Dacă soția nu e trecută în actul de proprietate, Executorul Judecătoresc poate să-i pună poprire pe salariu, știind că doar eu sunt proprietar al ... (vezi toată discuția)
Putem invoca perimarea dacă o somație de executare silită (poprire) a fost trimisă după 7-8 luni de la inițierea cererii (încuviințării) executării silite ? flory_mr flory_mr Știind că somația pentru Executarea Silită (cu Poprire pe salariul soției) a fost primită după 8 luni de la prima cerere de Executare Silită scrisă de ... (vezi toată discuția)