avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Redobândire permis/plată amendă
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Redobândire permis/plată amendă

Bună ziua,
Pe scurt, mi-a fost suspendat permisul în vara anului trecut, pentru viteză(110km/h, 3 luni suspendare). am făcut contestație, am pierdut procesul. Astăzi am dat examenul de redobândire 13/15 pe care l-am luat. Am trimis cererea împreună cu o copie după buletin și dovadă şefului Poliţiei Rutiere pe rază localității unde mi-a fost suspendat permisul.
Nu am putut atașa P.V, și nici dovada plății amenzii în valoare de 1350 lei.

Există un articol în lege unde se specifică obligativitatea plății amenzii pentru redobândirea permisului într-o lună? Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iulie 2018
VladVZG, utilizator
Cel mai recent răspuns: VladVZG , utilizator 20:26, 11 Iulie 2018
In oug195 si hg1391 nu sunt prezentate ce trebuie prezentat ptr aprobarea reducerii la 30 zile (copie sau original CI, copie sau original pv, dovada achitarii amenzii, dovada retinerii permisului ori dovada promovarii testului 12/15).
În concluzie, există posibilitatea respingerii cererii datorită lipsei dovezii plății amenzii? Logic nu are nici o legătura una cu alta....
Pentru reducerea perioadei de suspendare, după promovarea testului de cunoaștere a regulilor de circulație, trebuie să vă prezentați la unitatea de poliție unde vi s-a eliberat permisul de conducere cu următoarele documente:
1. Actul de identitate (original+copie);

2. Procesul-verbal (original+copie);

3. Chitanța de plată a amenzii (original+copie);

4. Dovada reținerii permisului de conducere (original+copie);

5. Dovada promovării testului de cunoaștere a regulilor de circulație;

6. Ccererea de reducere a perioadei de suspendare
Vă mulțumesc! Se pare că cei din județul meu nu cunosc legile prea bine. Astăzi m-au pus să trimit cele necesare la Buzău, eu fiind din Iași....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare drept conducere auto pe 90 zile victoriatofan victoriatofan Daca fac contestatie la procesul-verbal prin care mi se suspenda dreptul de a conduce auto si pierd in instanta, mai pot beneficia de micsorarea perioadei de ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis suspendat Larissa02 Larissa02 Buna ziua ma aflu intr-o situatie destul de dificila. Am permisul suspendat pe o perioada de 90 de zile pt depasirea limitei de viteza si as dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Reexaminare dupa suspendarea permisului ionel purcaru ionel purcaru Buna ziua, mi-a fost suspendat permisul pentru o perioada de 90 zile pentru consum de alcol - 0.12 in aerul expirat, cu posibilitatea recuperarii dupa 30 zile ... (vezi toată discuția)