Trebuie sa inregistrati o firma la Registrul comertului.
Veti da niste declaratii pe propria raspundere ca sunt indeplinite conditiile legale din punct de vedere al securitatii si sanatatii in munca, sanitare, sanitar-veterinare si de mediu. Veti bifa niste casute care reprezinta faptul ca ati realizati niste masuri dispuse prin lege. Ulterior veti verificat de inspectorii de la institutiile statului si pentru nerealizare puteti fi amendat contraventional si chiar sistata activitatea.
Atentie la spatiul de depozitare care trebuie sa respecte un proiect intocmit de o firma autorizata si sa detina autorizatie de ctie. de la primarie si autorizatie de functionare de la DJSV si Agentia de mediu. Nu puteti functiona fara ca spatiul de depozitare sa aiba ventilatie, statie de colectare si epurare ape reziduale, etc.
Pentru inceperea activitatii aveti nevoie de autorizatie de functionare de la primarie si declararea activitatii la fisc.
Spațiul de depozitare poate fi amplasat în aceeași curte cu casa de domiciliu si cu vecini de o parte și alta sau trebuie să îndeplinească anumite conditii de amplasament?
Amplasamentul trebuie sa indeplineasca normele de mediu (cu referire la poluarea solului si/ sau a aerului si/ sau a apei), respectiv normele sanitare pentru protectia oamenilor.
In cred ca acolo unde intentionati dvs. sa amplasati depozitul veti obtine autorizatie de la Agentia teritoriala de mediu si de al Directia de sanatate publica.
Dupa cum am mentionat deja aveti nevoie de un proiect intocmit de o firma autorizata, proiect care trebuie sa obtina autorizatiile mentionate.
Multumesc inca o data pentru raspuns si rapiditate.
Depozitul de colectare de piei il au vecinii părinților mei si nu cred ca au nici un fel de autorizatie, dar cum mituiesc poliția din comuna, nu se le poate face nimic.....Spun ca nu trebuie sa aiba nici o autorizație, pentru că ce au construit în acceasi curte cu casa în care locuiesc, e o cameră aparte, iar in momentul in care deschid usa unde au pieile, miroase atât de tare, încat esti obligat sa intri in casa din cauza mirosului.
Nu stiu cui sa ma adresez pentru că deși părinții mei i-au denunțat la poliția din comuna si la mediu, nimeni nu a facut nimic, ori pentru ca nu-i intereseaza tema, ori au fost "cumparati".
Puteti sesiza primaria (pentru lipsa autorizatie de functionare si accept scris de la vecini) , Directia judeteana de sanatate publica (pentru disconfortul creat de miros), Directia judeteana sanitar-veterinara (pentru depozitare piei netabacite, fara respectare norme) si Agentia teritoriala de mediu (pentru poluare mediu), in scris cu nr. de inregistrare/ data.
Daca aveti dovezi certe despre "mituirea" politiei puteti depune o plangere penala si/ sau o sesizare la Inspectoratul judetean de politie.
Sesizarile se pot trimite prin posta cu confirmare de primire.