avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1206 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Amplasare container cu destinatia de restaurant
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Amplasare container cu destinatia de restaurant

Buna seara,

Doresc sa amplasez un container de 7,2m patrati plus terasa, impreuna au suprafata totala de 25m patrati cu destinatia de restaurant in zona Pipera sau Baneasa, nu am gasit inca spatiul, astept raspuns din partea administratorilor. Intrebarea mea este daca pentru asta voi avea nevoie de vreo autorizatie de la urbanism sau cadastru sau orice alta autorizatie care ar fi necesara amplasarii? Se schimba situatia daca voi avea bransamente la apa, scurgere si curent electric la reteaua birourilor din zona respectiva? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: dorel92 , utilizator 15:24, 7 Martie 2019
Trebuie sa inregistrati o firma la Registrul comertului.
Aveti nevoie de proiect intocmit de o firma autorizata. In baza proiectului solicitati autorizatie de constructie/ amplasare la primarie.
Bransarea locatiei la utilitati (apa calda/ rece, curent electric, gaze, etc.) si la canalizare este obligatorie pentru a primi autorizatie de amplasament.
Activitatea trebuie declarata la ANAF.
Am deja firma inregistrata la registrul comertului. Ptr moment ma intereseaza problemele legate de amplasare. De exemplu am vorbit cu administratorul unor cladiri de birouri si mi s a spus ca ar fi de preferat sa nu facem bransarea la apa pentru ca asta implica o munca suplimentara. Va fi posibila obtinerea autorizatiei pentru un astfel de container fara bransament? Dupa ce voi avea proiectul de amplasare, urmatorul pas este sa obtin autorizatia...in ce consta mai exact aceasta autorizatie de amplasare? Este vorba despre o singura autorizatie sau mai multe? Multumesc!

Fara bransamente de utilitati si la canalizare nu veti putea obtine, legal, avizul DJSP, al DJSV si al Agentiei de mediu, respectiv autorizatie de la primarie pentru amplasament.
Daca aveti firma deja inregistrata, recititi declaratiile pe propria raspundere pe care le-ati dat la RC prin care ati semnat ca sunt indeplinite conditiile sanitare, sanitar-veterinare si de mediu.
Inspectorii din cadrul institutiilor statului vor veni pe teren si daca reusiti cumva sa amplasati containerul veti primi amenzi contraventionale usturatoare si dispozitie de demolare.
Nu ma nicio intentie sa l amplasez ilegal, vreau doar sa ma informez corect ca sa nu fac mai mult decat ar trebui. Va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Afacere stradala Bizau.dan Bizau.dan Bună, sunt curios ce acte necesita deschidere unei afaceri cu mâncare, stradala. Gen \"rulota\" într-un parc....conceptul e puțin mai complex la ceea ce ma ... (vezi toată discuția)
Amplasare containere sub linia de inalta tensiune Tania1990 Tania1990 Buna ziua, as dorii sa intreb daca e posibila amplasarea a 3 containere maritime in forma organizata pe un teren intravilan, containerele se vor folosi ca ... (vezi toată discuția)