avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vânzare mașină cu contract de mână. Este valabil ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vânzare mașină cu contract de mână. Este valabil acest tip de contract?

Buna ziua. Este valabil un contract de mana, cu doi martori, in care sa se evidentieze faptul ca eu am cumparat o masina de la o persoana conform unei sume? Asta pana vine tatal meu pentru a o putea trece pe numele lui, asta insemnand intr-o luna.
Un broker de asigurari mi-a spus ca este totusi o siguranta si o dovada ca am achitat masina respectiva, tatal meu cand ajunge acasa sa poata linistit sa treaca totul pe numele lui.
Ultima modificare: Vineri, 13 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Dacă o cumpărați dvs. veti deveni proprietar.
Cu chitanta de mana nu va putea sa inscrie masina la fisc si politie.
Inteleg, dar poate constitui o dovada ca imi apartine pana vine tatal meu acasa? Brokerul spunea ca atunci cand vine el oricum trebuie sa se intalneasca cu proprietarul sa mearga impreuna sa faca actele, dar acest act de mana imi poate aduce o siguranta ca proprietarul nu o va putea vine altcuiva.
Ultima modificare: Joi, 12 Iulie 2018
PaulKMN, utilizator
Nu neaparat, o poate vinde chiar daca au semnat doi martori. Trebuia intocmit un act autentificat prin notariat pentru mai multa siguranta.
Depinde si de vanzator cat de serios, daca v-a dat toate actele masinii in original, talon si CIV.
In chitanta s-a inscris ce documente v-au fost predate in original?
Vanzatorul este vecin de 85 de ani, inca nu am facut actul. Omul imi ofera toate actele fara nicio problema. As fi dorit sa fac un act de acest gen pentru siguranta, deoarece ginerele lui poate fi impevizibil.

Alte discuții în legătură

Valoarea juridica a hartiilor de mana la achizitie auto marri marri Buna ziua, in urma cu 7 ani, tatal meu a achizitionat o masina printr- un act de mana intre el si proprietar urmand ca ulterior sa cumpere legal masina si sa ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto in lipsa proprietarului yorkie yorkie Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca se poate in urmatoarea problema Sunt plecat din tara si am lasat masina la vanzare in Romania tatalui meu. Acesta nu ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare masina floringamanus floringamanus am cumparat o masina inmatriculata pe firma am toate documentele masini talon si carte identitate,nu am factura nu am fiscal masina a fost cumparata de la o ... (vezi toată discuția)