avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1288 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire ANAF
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire ANAF

Buna ziua,
Fara nicio instiintare prealabila, angajatorul meu a primit o adresa prin care i se solicita infiintarea popririi si retinerea sumei de 1973 lei pentru o datorie acumulata la Directia impozite sector 2,poprire care deja s-a realizat.
Tinand cont ca salariul meu net este 3073 lei , adica mi s -a oprit mai mult de jumatate din salariu, este legala aceasta masura?
Ultima modificare: Joi, 12 Iulie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Carmen Matei , Avocat 15:26, 12 Iulie 2018
Buna ziua!
Nu este legal sa vi se retina mai mult de jumatate din salariul net.
In acest sens, sunt prevederile art. 729 C.pr.civ. care stipuleaza expres ca salariile pot fi urmarire pana la:
- 1/2 din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau alocatie pentru copii sau
- 1/3 din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.
In plus, art. 169 C.Muncii prevede la alin. (4) ca retinerile din salariu cumulate nu pot depasi in fiecare luna jumatate din salariul net.
O zi frumoasa!
Ultima modificare: Joi, 12 Iulie 2018
Carmen Matei, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu popyscu popyscu Am un salariu de 1250 lei . Am primit o poprire de 500 lei apoi inca una de 650 lei .Este legai sa opreasca mai mult de jumatate din totalul salariului lunar ? (vezi toată discuția)
Cât este legal să se rețină salariatului ca sumă reprezentand rate, popriri, etc..din venitul net lunar Ela Popa Ela Popa Bună ziua. Dacă ați putea să mi spuneți, ce lege stipulează cât se poate retine ca rată și/ sau poprire din venitul net lunar al unei ... (vezi toată discuția)
Calcul popriri multiple pe salariu Vilcu Gina Vilcu Gina Va rog sa ma ajutati la calculul unor popriri asupra unui venit salarial.Astfel,o salariata a societatii are deja infiintata o poprire de 1/3 din salariul net ... (vezi toată discuția)