Ultimile doua popriri sunt de la executor judecatoresc? in caz contrar nu puteti infiinta. Daca sunt de la executor, atunci, opriti 1/2 din salariu si trimiteti toti banii la Primaria. Abia dupa ce se va incasa creanta datorata primariei, puteti face viramente pentru credite.
Va rog sa ma ajutati la calculul unor popriri asupra unui venit salarial.Astfel,o salariata a societatii are deja infiintata o poprire de 1/3 din salariul net reprezentand o datorie catre Primaria orasului,respectiv chiria locuintei;intre timp am primit doua adrese de la o societate de recuperare a debitelor,care ne cer si ei la randul lor poprire asupra salariului in proportie de 1/3 pentru doua contracte de credit,diferite, ale salariatei.Avand in vedere ordinea prioritatilor de urmarire a drepturilor banesti(art.409 C.proc.civ.)si faptul ca retinerile din salariu nu pot depasi in fiecare luna 1/2 din salariul net(art.169(4) - C.muncii),cum trebuie sa calculez aceste retineri ca sa fiu in "litera legii".Va multumesc anticipat ,pentru raspuns.
Raspuns(@ContSters214:Ultimile doua popriri sunt de la executor judecatoresc? in caz contrar nu puteti infiinta. Daca sunt de la executor, atunci, opriti 1/2 din salariu si trimiteti toti banii la Primaria. Abia dupa ce se va incasa creanta datorata primariei, puteti face viramente pentru credite.
Am pus intrebarea in 2013 si am fost multumita ,atunci, de raspuns ,pentru ca cele doua popriri in cauza nu le puteam infiinta deoarece nu aveam adresa(dispozitia) de la executori judecatoresti.Dar acum,deoarece am primit o dispozitie de infiintare a popririlor din partea unui executor judecatoresc,va rog sa-mi dati mai multe informatii,eventual ,articole din legislatie care sa sustina aceasta masura de poprire,dupa raspunsul dat,pentru ca sunt sigura ca voi fi sunata de cei care au trimis adresa la societate(executorul) si as vrea sa le pot explica,de ce nu pot sa le virez banii.Va multumesc si astept raspunsuri,poate chiar mai multe opinii.