avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Decizie definitivă contradictorie de la Curtea de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Decizie definitivă contradictorie de la Curtea de Apel în privința unui sechestru asigurător pe mașină și a unor bunuri ridicate la percheziție, de urma cărora nu reușesc să dau. Cum le recuperez?

Buna ziua. Am o nelamurire. Am avut pus un sechestru asigurator pe un automobil. La momentul perchezitiei au ridicat o parte din bunuri ( leptop tableta telefoane inscrisuri si o suma de bani “2860€”) pe aceste bunuri nu a fost pusa nici o masura asiguratorie , doar pe masina. Acum dupa decizia definitiva de la curtea de apel judecatorii pe o parte spun ca inlatura dispozitia de confiscare a automobiluluisi restul bunurilor enumerate mai sus. Si mai jos spun: in temeiul art 404 alin 4 lit c cpp mentine masura asiguratorie pentru autoturism si suma de bani in vederea acoperirii cheltuielilor judiciare efectuate in procesul penal. Tin sa precizez ca tribunalul la emiterea sentintei spune ca obliga pe fiecare dintre cei 3 inculpati la plata cheltuielilor judiciare in suma de 20 de mii lei ( ( din care 10 mii lei la urmarirea penala). Acum eu inteleg ca cei 20 de mii sunt per total impartit la 3 nu ? Oricum masina valoreaza mult mai mult decat suma pretinsa cheltuielilor judiciare , chiar si banii ridicati din casa la momentul perchezitiei acopera cheltuielile judiciare. Intrebarea mea este unde trebuie sa ma adresez pentru a plati cheltuielile judiciare si de unde imi ridic bunurile? Masina am inteles din procesul verbal ca se afla in orasul meu la ipj dar restul bunurilor ( partea electronica si banii nu specifica) a cu 2 ani cand am fost chemata la diicot pentru a ridica o parte din bunuri ei au sustinut ca partea electronica se afla in posesia judecatorului care judeca cauza , este posibil asa ceva? Mai vreau sa stiu daca acum trebuie sa deschid proces imptriva statului pentru recuperarea impozitului la masina ( adica deja sunt 3 ani si 7 luni de cand este sub sechestru. Eu in perioada aceasta nu m-am folosit de masina plus ca sigur este in stare de degradare dupa aceasta lunga perioada parcata la ipj. Plus valoarea masinii pierduta in aceasta perioada. Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 13 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Percheziție diicot, lăsat fără bunuri ? Mandark Mandark Bună ziua, dați-mi voie să vă prezint un scurt scenariu, urmat de nelămuririle mele vis a vis de acesta. În urmă cu ceva timp, mi-a fost ordonat de ... (vezi toată discuția)
Recuperare bunuri ridicate in urma unei perchezitii danield11 danield11 Mentionez ca in urma cu cca doua luni m-am confruntat cu o perchezitie domiciliara si una auto fiind invinuit ca fac parte dintr-o retea de traficanti de ... (vezi toată discuția)
Sechestru judiciar ContSters101235 ContSters101235 buna seara. ce trebuie sa fac pentru a obtine instituirea sechestrului judiciar, asupra unui imobil si asupra unor bunuri mobile? in ce conditii si ce ... (vezi toată discuția)