Bună ziua, dați-mi voie să vă prezint un scurt scenariu, urmat de nelămuririle mele vis a vis de acesta.
În urmă cu ceva timp, mi-a fost ordonat de către DIICOT să le permit accesul și percheziția domiciliului meu, ceea ce am și făcut. Nu o să intru în detalii în legătură cu motivul acestei incursiuni, dar nelămurirea mea este următoarea: în urma percheziției mi-au confiscate mai multe bunuri (telefon, tabletă, mașină), bunuri fără de care îmi e extrem de greu să-mi desfășor viața de zi cu zi. Răspunsul celor de la DIICOT la rugămintea mea de a-mi elibera bunurile după inspecția acestora a fost negativ, motivând că acestea vor fi eliberate numai după judecarea persoanelor care m-au târât pe mine în acest coșmar. Este legală această acțiune ? De a-mi confisca pe termen indefinit niște articole de extremă necesitate, pe care nu am puterea financiară de a le înlocui ?
Este legală această acțiune ? De a-mi confisca pe termen indefinit niște articole de extremă necesitate, pe care nu am puterea financiară de a le înlocui ?
~ final discuție ~