Mentionez ca in urma cu cca doua luni m-am confruntat cu o perchezitie domiciliara si una auto fiind invinuit ca fac parte dintr-o retea de traficanti de tigari. Mentionez ca nu am nici o implicare cu un astfel de grup, probabil confuzia facandu-se prin faptul ca interactionam cu unul dintre cei acuzati prin faptul ca eram colegi de serviciu si buni amici in acelasi timp ... Am fost chemat la audieri de catre DIICOT, am dat o declaratie si de atunci nu m-a mai chemat nimeni. La perchezitie nu mi s-a gasit nimic care sa probeze activitatea infractionala dar mi-au fost ridicate pentru expertizare o serie de lucruri (unitate PC, telefoanele familiei,stick si banii care au fost gasiti in casa in quantum de 4000 RON-care de altfel erau justificati fiind banii societatii comerciale pe care o am in administrare). De asemenea a fost ridicata si masina personala pentru a fi expertizata daca nu are modificari in sensul contrabandei de tigari etc .
Ca urmare a faptului ca toate bunurile ridicate nu fac obiectul cauzei... mai mult unele imi aduc inclusiv prejudiciu (m-au lasat fara nici un ban in casa, masina personala ridicata, in conditiile in care am doi minori in intretinere, unul abia a implinit varsta de un an, activitatea societatii perturbata din lipsa banilor, a lipsei masinii care o foloseam si la societate etc) as dori sa aflu care sunt posibilitatile legale pentru recuperarea acestor bunuri.
Mentionez ca in acest sens am adresat o cerere initiala procurorului de caz, in urma careia mi-a aprobat returnarea sumeii de 500 RON. M-am readresat ulterior cu o noua cerere la sfatul unui avocat, au trecut mai mult de 20 de zile si inca nu am primit nici un raspuns.
In cazul unui raspuns , multumesc anticipat
Este vorba de o structura teritoriala a DIICOT-ului din care fac parte doar 2 procurori... oricui m-as adresa e acelasi lucru... Ma gandesc sa incerc la structura centrala...
Am reusit sa recapat bunurile ridicate in urma perchezitiei dupa ce am depus nenumarate plangeri la procurorii superiori procurorului de caz, inclusiv la Bucuresti, dar ca masura evident razbunatoare, procurorul de caz mi-a instituit sechestru pe masina si inclusiv pe locuinta...
As dori sa aflu ce posibilitati am de atac, mentionez ca mi se aduce o invinuire pe care nu o recunosc si pe care o contest.
Plangere impotriva masurilor asiguratorii conf.art.168 c.proc.pen.
ART. 168
Contestarea măsurii asigurătorii
#M36
În contra măsurii asigurătorii luate şi a modului de aducere la îndeplinire a acesteia, învinuitul sau inculpatul, partea responsabilă civilmente, precum şi orice altă persoană interesată se pot plânge procurorului sau instanţei de judecată, în orice fază a procesului penal.
#B
Hotărârea instanţei de judecată poate fi atacată separat cu recurs. Recursul nu suspendă executarea.
După soluţionarea definitivă a procesului penal, dacă nu s-a făcut plângere împotriva aducerii la îndeplinire a măsurii asigurătorii, se poate face contestaţie potrivit legii civile.
#M68
Si ce anume ar trebui sa critic in plangere? Mentionez ca nu ma simt vinovat, la perchezitie nu mi-au gasit nimic care sa ma incrimine... Reactia procurorului vine la 2 luni dupa perchezitie si o consider un abuz... D-na procuror a fost vadit deranjata de plangerile mele la forurile superioare din cadrul ministerului pe care il reprezinta si ca drept urmare mi-a instituit sechestru asigurator atat asupra casei cat si asupra masinii .