avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1065 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... recuperare bunuri ridicate in urma unei perchezitii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

recuperare bunuri ridicate in urma unei perchezitii

Mentionez ca in urma cu cca doua luni m-am confruntat cu o perchezitie domiciliara si una auto fiind invinuit ca fac parte dintr-o retea de traficanti de tigari. Mentionez ca nu am nici o implicare cu un astfel de grup, probabil confuzia facandu-se prin faptul ca interactionam cu unul dintre cei acuzati prin faptul ca eram colegi de serviciu si buni amici in acelasi timp ... Am fost chemat la audieri de catre DIICOT, am dat o declaratie si de atunci nu m-a mai chemat nimeni. La perchezitie nu mi s-a gasit nimic care sa probeze activitatea infractionala dar mi-au fost ridicate pentru expertizare o serie de lucruri (unitate PC, telefoanele familiei,stick si banii care au fost gasiti in casa in quantum de 4000 RON-care de altfel erau justificati fiind banii societatii comerciale pe care o am in administrare). De asemenea a fost ridicata si masina personala pentru a fi expertizata daca nu are modificari in sensul contrabandei de tigari etc .
Ca urmare a faptului ca toate bunurile ridicate nu fac obiectul cauzei... mai mult unele imi aduc inclusiv prejudiciu (m-au lasat fara nici un ban in casa, masina personala ridicata, in conditiile in care am doi minori in intretinere, unul abia a implinit varsta de un an, activitatea societatii perturbata din lipsa banilor, a lipsei masinii care o foloseam si la societate etc) as dori sa aflu care sunt posibilitatile legale pentru recuperarea acestor bunuri.
Mentionez ca in acest sens am adresat o cerere initiala procurorului de caz, in urma careia mi-a aprobat returnarea sumeii de 500 RON. M-am readresat ulterior cu o noua cerere la sfatul unui avocat, au trecut mai mult de 20 de zile si inca nu am primit nici un raspuns.
In cazul unui raspuns , multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 15 Ianuarie 2013
danield11, utilizator
Cel mai recent răspuns: danield11 , utilizator 22:37, 1 Februarie 2013
Nu pot sa va raspund eu ce sa scrieti in plangere deoarece nu cunosc dosarul,va pot spune doar ca in faza de urmarire penala masurile asiguratorii se iau prin ordonanta iar procedura de urmat este cea de plangere impotriva masurilor si actelor de urmarire penala reglementata de art.275-278 c.proc.pen.
Mai trebuie sa stiti ca ICCJ a hotarat prin decizia nr.71/2007,obligatorie pentru instante, în baza art.414 alin.3 C.pr.pen. urmatoarele: "competenta de a solutiona plangerea formulata în temeiul art.168 din Codul de procedura penala revine procurorului în cursul urmaririi penale si, respectiv, instantei de judecata în cursul judecatii",astfel ca o eventuala plangere intemeiata pe art.278^1 in fata instantei va fi inadmisibila.
Va multumesc anticipat...
Un autoturism folosit doar ca utilizator si nu ca proprietar al bunului, in baza unei procuri poate fi supus unui sechestru asigurator in cazul in care cel care il utilizeaza are calitatea de invinuit intr-un dosar penal?
In conformitate cu dispozitiile art. 163 alin. (2) C. proc. pen., masurile asiguratorii în vederea repararii pagubei se pot lua asupra bunurilor invinuitului sau inculpatului şi ale persoanei responsabile civilmente, pana la concurenţa valorii probabile a pagubei.
In cazul unui raspuns negativ din partea procurorului superior la plangerea pe care am formulat-o impotriva rezolutiilor de instituire a sechestrului asigurator, mai am alta posibilitate de atac?
Va multumesc anticipat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masura sechestrului asigurator dincagina dincagina Buna Acum aprox 1 luna si jumatate s-a dispus prin ordonanta emisa de catre procuror, masura sechestrului asigurator asupra unu bun aflat in proprietatea ... (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator taviflavi taviflavi Cat poate dura sechestrul asigurator deja am casa si masina sechestrate de 1 an si 6 luni si nici macar nu a aparut rechizitoriul. Am fost prins cu tigari de ... (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator ;urmarire penala pentru evaziune fiscala . gabriellapreda gabriellapreda Buna ziua. Sotul meu,administratorul unei firme , este urmarit penal pentru evaziune fiscala ,motiv pentru care s-a instituit sechestru asigurator pe ... (vezi toată discuția)