Cat poate dura sechestrul asigurator deja am casa si masina sechestrate de 1 an si 6 luni si nici macar nu a aparut rechizitoriul.
Am fost prins cu tigari de contrabanda,perchezitie,declaratii la procuror,prejudiciu de 72.000 lei etc.
De cand a fost pus sechestrul 03.2011 nu mai stiu nimic si de ce dureaza asa mult ?
Sechestrul asigurator va fi ridicat dupa solutionarea procesului penal.
Impotriva masurii asiguratorii luate sau a modului de aducere la indeplinire aveti posibilitatea sa formulati plangere la procuror in cursul urmaririi penale si la instanta de judecata in cursul judecatii.
Art. 168 CPP:
Contestarea măsurii asigurătorii
(1) În contra măsurii asigurătorii luate şi a modului de aducere la îndeplinire a acesteia, învinuitul sau inculpatul, partea responsabilă civilmente, precum şi orice altă persoană interesată se pot plânge procurorului sau instanţei de judecată, în orice fază a procesului penal.
(2) Hotărârea instanţei de judecată poate fi atacată separat cu recurs. Recursul nu suspendă executarea.
(3) După soluţionarea definitivă a procesului penal, dacă nu s-a făcut plângere împotriva aducerii la îndeplinire a măsurii asigurătorii, se poate face contestaţie potrivit legii civile.
Sechestru asigurator
cuptor
cineva are un prejudiciu de 10.000 RONI;Ptr aceasta suma s-a pus sechestru pe un apartament!?Este posibil asa ceva(legal)? si ce cai de atac sunt,unde se poate ... (vezi toată discuția)