avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... sechestru asigurator
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

sechestru asigurator

Cat poate dura sechestrul asigurator deja am casa si masina sechestrate de 1 an si 6 luni si nici macar nu a aparut rechizitoriul.
Am fost prins cu tigari de contrabanda,perchezitie,declaratii la procuror,prejudiciu de 72.000 lei etc.
De cand a fost pus sechestrul 03.2011 nu mai stiu nimic si de ce dureaza asa mult ?
Sechestrul asigurator va fi ridicat dupa solutionarea procesului penal.
Impotriva masurii asiguratorii luate sau a modului de aducere la indeplinire aveti posibilitatea sa formulati plangere la procuror in cursul urmaririi penale si la instanta de judecata in cursul judecatii.

Art. 168 CPP:

Contestarea măsurii asigurătorii

(1) În contra măsurii asigurătorii luate şi a modului de aducere la îndeplinire a acesteia, învinuitul sau inculpatul, partea responsabilă civilmente, precum şi orice altă persoană interesată se pot plânge procurorului sau instanţei de judecată, în orice fază a procesului penal.

(2) Hotărârea instanţei de judecată poate fi atacată separat cu recurs. Recursul nu suspendă executarea.

(3) După soluţionarea definitivă a procesului penal, dacă nu s-a făcut plângere împotriva aducerii la îndeplinire a măsurii asigurătorii, se poate face contestaţie potrivit legii civile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bunuri ridicate in urma unei perchezitii danield11 danield11 Mentionez ca in urma cu cca doua luni m-am confruntat cu o perchezitie domiciliara si una auto fiind invinuit ca fac parte dintr-o retea de traficanti de ... (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator cuptor cuptor cineva are un prejudiciu de 10.000 RONI;Ptr aceasta suma s-a pus sechestru pe un apartament!?Este posibil asa ceva(legal)? si ce cai de atac sunt,unde se poate ... (vezi toată discuția)
Trebuie taxa jud. pt orice inscris depus la dosar? doru anghel doru anghel fiul meu are un dosar penal pt delapidare. motiv pt care judecatoria a gasit de cuviinta sa-mi puna sechestru pe apartament desi fiul nu este coproprietar si ... (vezi toată discuția)