avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sechestru asigurator
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Sechestru asigurator

cineva are un prejudiciu de 10.000 RONI;Ptr aceasta suma s-a pus sechestru pe un apartament!?Este posibil asa ceva(legal)? si ce cai de atac sunt,unde se poate depune o contestatie,in ce termen si daca este posibil fara avocat,deoarece resursele mele financiare sunt foarte restranse;multumesc
Cel mai recent răspuns: madalinatone , utilizator 17:05, 1 Octombrie 2012
Măsurile asigurătorii, restituirea lucrurilor şi restabilirea situaţiei anterioare săvârşirii infracţiunii
Art. 168
Contestarea măsurii asigurătorii
În contra măsurii asigurătorii luate şi a modului de aducere la îndeplinire a acesteia, învinuitul sau inculpatul, partea responsabilă civilmente, precum şi orice altă persoană interesată se pot plânge procurorului sau instanţei de judecată, în orice fază a procesului penal.
Hotărârea instanţei de judecată poate fi atacată separat cu recurs. Recursul nu suspendă executarea.
După soluţionarea definitivă a procesului penal, dacă nu s-a făcut plângere împotriva aducerii la îndeplinire a măsurii asigurătorii, se poate face contestaţie potrivit legii civile.

In mod normal daca invinuitul/inculpatul nu detine alte bunuri, se poate pune sechestru si pe imobil pt sume mai mici.
Ultima modificare: Joi, 20 Septembrie 2012
Filip Alexandru, utilizator
este legal si nu conteaza suma pentru care s-a cerut aceatsa masura.
Este sechestru asigurator/judiciar sau doar s-a inscris o somatie in CF? in primele 2 cazuri puteti ataca cu recurs (daca sunteti in termen) sau va judecati in continuare pe cererea principala iar in ultimul caz contestatie la executare in termen de 15 zile de la data la care ati luat la cunostinta de actul de executare contestat. Se poate depune si fara avocat.
buna ziua,
imi poate spune cineva cum fac rost de o fisa din care sa rezulte ce bunuri detine o societate? as vrea sa fac sechestru asigurator, dar nu stiu ce bunuri detine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru asigurator taviflavi taviflavi Cat poate dura sechestrul asigurator deja am casa si masina sechestrate de 1 an si 6 luni si nici macar nu a aparut rechizitoriul. Am fost prins cu tigari de ... (vezi toată discuția)
Recuperare bunuri ridicate in urma unei perchezitii danield11 danield11 Mentionez ca in urma cu cca doua luni m-am confruntat cu o perchezitie domiciliara si una auto fiind invinuit ca fac parte dintr-o retea de traficanti de ... (vezi toată discuția)
Trebuie taxa jud. pt orice inscris depus la dosar? doru anghel doru anghel fiul meu are un dosar penal pt delapidare. motiv pt care judecatoria a gasit de cuviinta sa-mi puna sechestru pe apartament desi fiul nu este coproprietar si ... (vezi toată discuția)