fiul meu are un dosar penal pt delapidare.
motiv pt care judecatoria a gasit de cuviinta sa-mi puna sechestru pe apartament desi fiul nu este coproprietar si era major cand a comis fapta.
desi procesul nu s-a incheiat.
La sfatul cuiva de pe site am trimis prin posta (cu raspuns de primire) o intampinare atasand copie dupa contractul de casa printre altele.
Am trimis si o cerere prin care ceream introducerea la dosarul fiului a intampinarii.
Intrebarea mea este daca trebuia sa platesc vreo taxa judiciara sau timbru judiciar pt aceasta?
multumesc
In dosare penale nu se plateste taxa de timbru.
Intampinare se depune numai in dsoare civile.
In acest dosar puteati trimite un memoriu cu
acte doveditoare privind proprietatea apartamentului.
Impotriva unei masuri asiguratorii luate si a modului de aducere la indeplinire a acesteia , inculpatul, partea responsabile civilmente precum si orice alta persoana interesata poate formula plangere procurorului sau instantei de judecata, in orice faza a procesului penal.
Hotararea instantei de judecata poate fi atacata separat cu recurs, dar recursul nu suspenda executarea.
Dupa solutionarea definitiva a procesului penal, daca nu s-a facut plangerea impotriva aducerii la indeplinire a masurii asuguratorii, se poate face contestatie potrivit legii civile.
Ati fost indrumat gresit.In penal nu avem intampinari si nici taxe de timbru.
Consultati avocat.
Sechestru asigurator
cuptor
cineva are un prejudiciu de 10.000 RONI;Ptr aceasta suma s-a pus sechestru pe un apartament!?Este posibil asa ceva(legal)? si ce cai de atac sunt,unde se poate ... (vezi toată discuția)