avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1119 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... dubla cetățenie pentru pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

dubla cetățenie pentru pensie

bună seara,
sunt român cu dubla cetățenie, respectiv germană.
locuiesc temporar în Germania, domiciliul din acte e în Romania. pot sa încasez pensia în România?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:03, 14 Iulie 2018
Functie de varsta, puteti iesi la pensie in tarile din UE in care ati lucrat. Veti primi de ex. doua pensii din doua tari diferite.
In ce sens sa incasati pensia in Romania ? Va referiti sa incasati pensia la o anumita banca sau daca aveti dreptul si la pensie din tara ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie din cipru? tzutzu_iacob tzutzu_iacob sotia mea a lucrat in cipru, larnaca, timp de 5 ani in prioada1999-2004, la o fabrica de croitorie. fabrica s-a inchis in 2004. cat timp a lucrat acolo a ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu pensia unei persoane cu dubla cetatenie, germana si romana, cand se stabileste in romania? rrobyfm rrobyfm Buna seara si LA MULTI ANI ! Mama a lucrat 20 de ani in Germania (dubla cetatenie) iar acum indeplineste conditiile de pensionare acolo.Dupa aceea doreste sa ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie romana-germana was81 was81 Buna seara, locuiesc in Germania de 8 ani si indeplinesc toate conditiile de-a obtine si cetatenia germana, Intrebarea mea este -daca mi se ofera ... (vezi toată discuția)