avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Grupa a III-a de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Grupa a III-a de munca

Vă rog să- mi spuneți dacă grupa a III-a de muncă beneficiază de vechime suplimentară la pensie , și câte luni pe an.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:34, 13 Iulie 2018
art.18 Legea 263/2010
Pentru perioadele ulterioare datei de 1 aprilie 2001 care reprezintă, conform legii, stagiu de cotizare realizat în condiții deosebite sau în condiții speciale se acordă perioade suplimentare la vechimea în muncă, care constituie stagii de cotizare în condiții normale, după cum urmează:
a) 3 luni pentru fiecare an lucrat în condiții deosebite de muncă;
b) 6 luni pentru fiecare an lucrat în condiții speciale de muncă.

Grupa a III-a de munca este echivalentul conditiilor normale de munca. Prin urmare, activitatea in grupa a III-a de munca nu aduce niciun beneficiu salaratilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru grupa a ii se acordă vechime suplimentară conform l. 3/1977? cernatlarisa cernatlarisa Pentru 4 ani, 3 luni, 18 zile de grupa a II cât se acordă vechime suplimentară? Multumesc! (vezi toată discuția)
Grupe de munca Constantin 1411 Constantin 1411 Care sunt beneficiile grupelor de munca si ce articol din codul muncii sta la baza acestora (vezi toată discuția)
Grupa ii amarianaro amarianaro Buna ziua Am o mica nelamurire Din Legea 263/2010 ar rezulta ca : Pentru perioadele ulterioare datei de 1 aprilie 2001 care reprezintă, conform legii, ... (vezi toată discuția)