avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Substante ilegale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Substante ilegale

Acum cateva zile am venit din Anglia cu cateva grame de "iarba" fara sa imi dau seama ca e ceva ilegal si am fost prins de politia din oras la mine....le.am spus exact cum am adus si ca am dat 4 grame si altcuiva...ei nu au vrut sa ini spuna ce patesc insa sunt stresat pe aceasta problema...care ar fi consecintele? Nu am antecedente de niciun fel,nu cred ca sunt un pericol public
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:28, 14 Iulie 2018
Aveați dreptul la avocat din momentul în care ati fost interpelat de organe.

Veti avea nevoie de avocat foarte bun acum...
Nu stiti ca dreptul la avocat este garantat?
Cum ati putut sa va obstructionati singur drepturile?
Asa cum ati prezentat situatia de fapt, s-a inceput up in rem si se vor face cercetari sub aspectul savarsirii infractiuniilor prevazute si pedepsite de art. 2 alin.1, art. 3 alin. 1 si art. 4 alin.1 din Legea 143/2000. Asigurati-va apararea.
ART. 2
(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi.
(2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi.
ART. 3
(1) Introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi.
(2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) privesc droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 7 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi.
ART. 4
(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) privesc droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

Atâta si-a complicat situatia de a devenit cumva imprevizibilă hotărârea de condamnare...sub aspectul individualizării judiciare ă pedepsei...

Pe trafic internațional situatia este de mare gravitate desi exista si absurditate cumva..m

Dacă avea avocat de la ince0ut care sa stie exact cum sa faca apărarea în astfel de cazuri era altceva dar probabil ca nu avea nicio șansă să găsească avocat imediat si contratimp...

Adică era sortit în mod inevitabil la asa ceva...

Orice om care stie cum este cu democratia are avocat platit lunar la care poate apela imediat ca este platit.

Sunt si multi cei care nu stiu ce inseamna democratia...si nu stiu sa isi exercite drepturile democratice...

Noțiunea de democrație pare sa fi devenit o noțiune grea...
Mare păcat...
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iulie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa pentru speta prezentata danaionic danaionic Daca esti prins in timp ce ridici un pachet cu 12 kg de cannabis si mai ai si cultivat 77 de plante intr.o padure cu alti 3 ce pedeapsa poti primi ? (vezi toată discuția)