avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere sub influența băuturilor alcoolice
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere sub influența băuturilor alcoolice

Buna seara. Acum un an, in 17 iulie 2017 am fost prins de poliția rutieră sub influența băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 0.94 la mie in aerul expirat. Am fost dus la spital, mi au prelevat probele biologice iar permisul mi a fost luat. De atunci, nu mai am nici o veste despre dosar. Ce se poate întâmpla în acest caz? Si cât va dura cercetarea? Nu am mai avut nici o abatere rutiera, la ce pedeapsa mă pot aștepta? Mulțumesc si o zi minunata!
Ca sa aflati stadiul dosarului, faceti adresa la Parchet/politie. In functie de judecator, vi se da amenda sau pedeapsa cu închisoarea cu suspendare.
Puteti sa.mi spuneti cam cat a durat pana s.a judecat dosarul??
Cat timp mai dureaza pana la o hotarare definitiva??
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iulie 2018
Sabina 23, utilizator
Nu exista o regula. Poate dura 1 an sau 4 cercetarea la politie si judecata in sine.

Daca s-a inceput urmărirea penala, dupa 1 an se poate face cerere privind tergiversarea dosarului.

Sau se poate recunoaste fapta si atunci dosarul, de obicei, se solutioneaza mao repede.
Ati platit probele biologice? Stiti rezultatul la probele biologice?
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iulie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

Alte discuții în legătură

Alcool la volan: alcoolemia a fost cu 0.03 peste limita contravenției. care poate fi sentința și cum pot grăbi soluționarea dosarului de urmărire penală? MirceaPa MirceaPa Bună ziua, Am fost prins cu alcoolemie de 0.43 în aerul expirat. Mi s-a prelevat proba de sânge la IML, și încă nu am primit rezultatul. Am fost la ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan ! part 2 aelius666 aelius666 Buna seara ! Pe data de 27.09 am fost depistat cu o alcoolemie de 0.81 dupa care am fost fost la prelevare de probe biologice , unde stiu ca iese cca dublu ! ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan messartim messartim Buna ziua.Am si eu o problema.Acum 9 luni am condus baut (100m pana acasa)si am cauzat un accident soldat cu pagube materiale(rezolvate imediat),politia a ... (vezi toată discuția)