avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Am dreptul de a deschide SRL daca deja detin PFA?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Am dreptul de a deschide SRL daca deja detin PFA?

Buna tuturor, am un PFA cu consultanta IT (CAEN 6202) si as vrea sa stiu daca pe langa PFA as putea deschide un SRL pentru vanzarea cartilor online (in principiu) si alte lucruri legate de carti. Cartile in principiu sunt pentru cei care fac scoala de soferie, iar lucrurile secundare ar fi semnul de excalamare, veste reflecorizante, etc. Pentru aceasta categorie de comert am gasit cod caen 4791.

1. Este bun acest cod caen?
2. Sediul poate fi acelasi ca si la PFA? (Am contract de acomodare pentru PFA. Pentru SRL ar trebui sa gasesc alt loc de acodomare?)
3. Sunt angajat la o companie de IT si ar trebuie sa am grija la ceva aspect fiscale?

Va multumesc frumos!
Ultima modificare: Vineri, 13 Iulie 2018
ZbarceaCristian, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionita Cristina Avocat , Avocat 23:43, 13 Iulie 2018
1. Codul Cand pare bun pentru vanzare carti. Trebuie sa identificați și codurile Cand pentru activitatile secundare.

Daca aveti PFA, puteti avea si SRL.

2. Depinde. Daca sunt delimitate spatiile/camerele, da. Puteti încheia contract de închiriere camera.

La punctul 3, apreciez ca intrebarea nu e explicita.
Ultima modificare: Vineri, 13 Iulie 2018
Ionita Cristina Avocat, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa servicii it adysx adysx Buna ziua, M-ar interesa o solutie pentru ca sotia mea sa-si poata infiinta un PFA norma de venit neplatitor de TVA, pentru a executa servicii de ... (vezi toată discuția)
Contract prestare servicii intre srl-ul meu si pfa-ul meu sergiu_nichitean sergiu_nichitean Buna ziua, Sunt actionar unic si administrator la un SRL cu activitate principala (cod CAEN) 4791 Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi ... (vezi toată discuția)
Cod caen pentru dezvoltare și închiriere unui produs software propriu norbertfogarasi norbertfogarasi Ce fel de cod CAEN am nevoie pentru dezvoltare și închiriere unui produs software propriu? Software-ul va fi încărcat pe Google Play și Apple ... (vezi toată discuția)