avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere pe motive absurde. Ce ar trebui să fac ca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere pe motive absurde. Ce ar trebui să fac ca să îi dau în judecată, sau ce pași să urmez?

Buna ziua lucrez la o firma care se ocupa cu vanzarea de tabla si tamplarie pvc in urma cu ceva luni in urma mai exact de paste am lucrat toata saptamana peste program inclusiv si sambata cand am cerut sa plateasca orele am primit un raspuns ca " cand o platesc eu salariile atunci sa imi fac programul si imediat dupa mi - a cerut cererea de demisie am refuzat sa semnez si am zis ca merg la itm. Apoi apele s-au calmat acum 3 săptămâni alt conflict cu un coleg de munca care sotia lui lucreaza cu sotia mea la o alta institutie s-au certat tin sa precizez ca respectivul coleg are functie de agent vanzari in fine atunci iar am fost solicitat sa imi dau demisia pe motiv ca sotiile noastre s-a certat si ca are de ales dintre mine si el si a decis ca eu sa plec iar am zis ca ma duc la itm. Si iar sa aplanat treaba . Azi de la prima ora primesc mesaj ca nu mai are nev de serviiciile mele precum ca as fi furat din firma dar nici o dovada nimic spuneti ce ar trebui sa fac legal ca sa il dau in judecata sau ce pasi sa urmez
Ultima modificare: Duminică, 15 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai si ce castigi daca il dai in judecata?
Toti patronii iti vor cere referinte de la fostul loc de munca si cand vor auzi ca ai fost data afara pentru furt, poti sa iti iei la revedere sa mai muncesti. Indiferent daca e adevarat sau nu.
Sau vei gasi doar posturi de mizerie cu salariu minim.
Mai rau, daca il dai in judecata, vei fi catalogat ca reclamagiu sau om care face probleme si iarasi vei avea dificultati.
Eu, personal, de exemplu daca ai veni la mine si mi-ai spune ca ti-ai amenintat fostul patron de 3 ori ca il reclami, amenintare falsa dealtfel, deoarece nu ai depus nicio reclamatie, a fost o amenintare in vederea pastrarii postului... eu nu te-as angaja.
Mai bine cautati un post de munca in care sa nu ai probleme de acest gen si unde sa se plateasca orele suplimentare corect.
Sau... poti sa mergi la Tribunal, la litigii de munca, depui o cerere pentru plata orelor suplimentare si pentru desfacere ilegala a contractului de munca... duci dovada orelor suplimentare ... te judeci 3 ani pentru doi bani... si vei fi cunoscut ca reclamagiu.
Probabil va trebui sa mai si lipsesti de la noul loc de munca pentru a te prezenta la proces de mai multe ori. Sa vedem cum justifici: "Sefu am nevoie de o invoire ca l-am dat in judecata pe fostul meu sef"
Alegerea ta.
Pai bun daca am mesajele si colegii care ma sustin dumneavoastra imi cereti sa las capul jos la fel cum se intampla in tara cu guvernul daca e sa facem comparatie nu
Comparatia cu Guvernul are cumva legatura cu acest topic ?

Forumul Avocatnet este dedicat discuţiilor pe teme juridice
, fiscale și de afaceri. Dacă doreşti să te integrezi în această comunitate, eşti rugat să parcurgi următoarele rânduri,
Eu spun să-ţi vezi interesul, nu să laşi capul jos. Pune în balanţă avantajele, câştigul şi dezavantajele, cheltuielile şi pierderea de timp.
"Te dau în judecată" a devenit un fel de "Bună ziua" la români.
Buna seara,
Va rog sa aveti in vedere faptul că, deocamdată, nu sunteti concediat.
Concedierea pentru motivul invocat se poate face fie în baza unei cercetări disciplinare, fie in urma unei anchete penale incheiate cu trimiterea in judecata si condamnarea.
Totusi, cercetarea disciplinara si/sau ancheta penala le pot permite sa va suspende contractul de munca pana la finalizarea cercetărilor.
Mergeti la serviciu in mod normal si lasati-i pe ei sa va comunice, in scris, toate actele si deciziile necesare operatiunilor descrise mai sus. Nu semnati nimic in alb si nimic cim ca ati fi de acord.
Orice hartie o semnati imediat fupa ce scrieti data, si sintagma "Am luat la cunoștință".
In cazul in care ei avanseaza in procedurile de mai sus, ar trebui sa contactati un Avocat, rapid, pentru a contesta respectivele decizii.
Cu deosebita consideratie,
Silviu Hristodorof

Alte discuții în legătură

Carte de munca si lichidare ancaiordache ancaiordache Buna ziua, Pe data de 14 septembrie 2007 mi-am incetat activitatea, prin demisie, la SRC Liberta SRL. Angajatorul a fost de acord sa nu mai efectuez cele 15 ... (vezi toată discuția)
Mi s-a incetat cim si mi s-au modificat clauzele contractuale fara sa stiu! ce pot face? dorudoru dorudoru Am fost anuntata de Inspectia muncii Bucuresti cum ca: din data de 15.05.2011 Mi sa desfacut contractul de munca cu : Art.55 lit. B - din codul muncii. Fara ... (vezi toată discuția)
Eploatarea angajatelor carmen silva carmen silva Buna ziua, Am o cunostinta care lucreaza intr-o firma privata. Patronul firmei le obliga pe angajate sa ramana peste programul de opt ore care 2 ore pe zi ca ... (vezi toată discuția)