Inteleg ca doriti sa declarati activitatea dvs. la fisc, ca PFI nu sa inregistrati o firma la Registrul comertului.
Un ghid practic gasiti aici:
www.avocatnet.ro/articol_410...
Multe din intrebarile dvs. trebuie sa le reformulati si sa le repostati in sectiunea Fiscalizare daca nu va lamuriti din ghidul susmentionat.
Nu sunt sigur ca veti obtine autorizarea din partea DJSP pentru a desfasura activitatea asa cum mentionati, citez: "Ideea de baza este de a desfasura o activitate pe cont propriu, cu asumarea tuturor riscurilor de decurg din acesta, dar investi inutil banii intr-un CMI cu echipamente care nu au legatura cu medicina muncii, ci sa ma deplasez la sediile/punctele de lucru ale clientilor."
In mesajul meu ma voi referi doar la intrebarile legate de ssm. Ar trebui sa prezentati dotarea specifica pentru aparatura medicala necesara supravegherea starii de sanatate a lucratorilor ca fiind existenta la sediile/ punctele de lucru ale clientilor (nenominalizati de dvs. prin contracte de prestari servicii). Ar putea exista o solutie cu un cabinet medical mobil pe care sa-l achizitionati si sa-l autorizati.
Puteti inregistra ce nume doriti pentru PFA
Daca detineti un spatiu amenajat drept cabinet de medicina muncii, cu toate dotarile necesare, autorizat de catre DJSP nu aveti nevoie de contract de prestari servicii incheiat cu o firma inregistrata si autorizata de MS ca prestator de servicii de medicina muncii.
Dvs. trebuie sa detineti obligatoriu specializarea de medic specialist de medicina muncii pentru a respecta prevederile HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare,
-art. 4 (1) Supravegherea sănătăţii lucrătorilor este asigurată de către medicii specialişti de medicina muncii.
Daca aveti deja un contract incheiat cu o firma il puteti declara la fisc. Fara declararea activitatii respective, nu este insa, legal din punct de vedere fiscal sa derulati contractul.
Puteti incheia contracte de prestari servici medicale cu cate firme doriti/ cate puteti sa acoperiti cu examinari medicale in vederea angajarii lucratorilor si examinari medicale periodice, planificate, ale lucratorilor plus celelalte servicii prevazute de HG nr. 355/ 2007 pentru derulare in cadrul firmelor contractante ca fiind in sarcina medicului specialist de medicina muncii.