avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Vreau să dau în judecată două persoane care m-au ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Vreau să dau în judecată două persoane care m-au amenințat și m-au agresat fizic. Cum pot face ca ei să fie pedepsiți, iar eu să fiu în siguranță?

Azi, o tipa, comenta si claxona la altcineva in parcare. Inainteaza 5 m si nu l lasa pe unu sa iasa din parcare. Omul nu avea loc, ea nu voia sa se dea deoparte si claxona ca disperata. Eram acolo si m am dus la ea sa i zic sa se dea mai in spate ca nu are loc omul sa iasa. A inceput sa tipe in gura mare la mine, sa ma jigneasca, asa ca am ripostat si eu verbal. Dupa 5 cuvinte am lasat o in pace si am plecat. Mi a taiat calea (eu fiind pieton), a iesit din masina, nervoasa, impreuna cu un baiat (si el si ea era facuti, la sala), m a impins pe jos, puternic, am cazut, m am lovit si a inceput sa ma ameninte. Era prietenul meu acolo si s a bagat, altfel sigur faceau mai rau. Prietenul ei i a zis prietenului meu:"nu te baga, cu ea avem treaba"... Le am luat nr de la masina si am fost la politie. Sunt camere de filmat, s a filmat toata scena. Mi s a spus ca tb sa merg la medicina legala sa imi scoata un certificat, pe care tot eu tb sa il platesc. Dupa asta, fac plangere si ma duc in judecata cu ei. Am inteles de la politsti si vreau sa va intreb, daca agresorul imi poate afla datele, daca il dau in judecata. Ce siguranta am eu, ca n o sa vina peste mine in casa, sa se razbune ca am avut curajul sa ii dau la politie? Cum pot face ca ei totusi sa nu ramana nepedepsiti, insa sa fiu si eu in siguranta? Ce reprezinta procesul de judecata cu ei? Nu am bani de avocat... Multesc.
Ultima modificare: Luni, 16 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: route , utilizator 13:55, 18 Iulie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dupa ce veti depune plangere, se vor administra probe si in final se va dispune o solutie, care poate sa fie de neurmarire/netrimitere in judecata sau se intocmeste rechizitoriul si se sesizeaza instanta de judecata.
Aveti dreptul sa va constituiti parte civila in procesul penal pana la inceperea cercetarii judecatoresti.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca considerati ca nu faceti fata problemelor inerente unui astfel de demers ceva stres,cheltuieli,pierdere de timp atunci nu este indicat sa continuati.
Multumesc pt raspunsuri. Agresoarea imi poate afla datele personale? Numele, adresa, etc., daca continui demersurile?

Ultima modificare: Duminică, 15 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va spun din propria experienta de viata. Persoanele agesive (un vecin de pe scara, clienti si vecini camatari , am avut chiar si un caz un adolescent care facea sport de performanta din zona une lucram) daca nu le faceam plangere nu reuseam sa traiesc , sa merg pe strada sau sa intru pe scara blocului fara ca aceste persoane sa ma agreseze, pe mine sau copiii mei ori de cate ori aveau ocazia. Dupa ce am depus plangererile si au fost multe, situatia s-a schimbat. Chiar daca in continuare aveau intentia de a agresa , nu o faceau. Cu unuii dintre ei am ajuns la relatii cordiale dupa ani. Daca nu ii cunoasteti si nu va intalniti cu agresorii in rutina zilnica, nu va pierdeti vremea sa ii reclamati, trecti peste eveniment si imbarbatati-va. Daca insa va intalniti cu ei in mod neasteptat , activand in zona dvs , e bine sa ii reclamati. Tot ca sfat, atunci cand sunteti in situatie de conflict cu cineva incercati pe cat posibil sa nu aruncati cuvinte grele , care in cadrul unei cercetari pot constitui motivul agravarii unei situatii ce putea fi evitata.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iulie 2018
route, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Confirmare renunțare urmărire penală Rodica Cristina Rodica Cristina Buna ziua ! Fiica mea , în varsta de 18 ani , este citată în calitate de intimat in dosarul cu obiectul : confirmare renunțare urmărire penală . Anul ... (vezi toată discuția)
Ajutor beni22 beni22 mergeam pe strada cu prietenul meu, cand la un momendat o masina, in care se aflau 3 baieti a claxonat dupa noi si tipau pe fereastra masinii. Eu cu prietenul ... (vezi toată discuția)
Persoana agresata grav de 3 persoane ZeroDoi ZeroDoi Buna Seara, vreau sa va prezint un caz si sa imi spuneti ce parere aveti si cum credeti ca o sa se termine acest caz.( cine o sa castige defapt ). Persoana ... (vezi toată discuția)