avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Persoana agresata grav de 3 persoane
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Persoana agresata grav de 3 persoane

Buna Seara, vreau sa va prezint un caz si sa imi spuneti ce parere aveti si cum credeti ca o sa se termine acest caz.( cine o sa castige defapt ).

Persoana agresata ( 50 ani ) a baut cateva pahare de vin in domiciuliu personal si a coborat jos sa isi mute masina din spatele blocului la 10 metri distanta unde erau locurile de parcare. ( la analize avea alcol 92 iar limita era de 50 din ce am vazut eu in acte, sau 0.92 si limita 0.50 ceva de genu.).

In parcare a avut loc o altercatie cu Agresorul 1 ( 25 ani ) la injurat si i-a vorbit foarte urat, timp in care persoana agresata a parcat masina agresorul 1 sa intors inapoi la grupul lui de 20 de persoane unde se consumau bauturi alcolice.

Dupa ce si-a parcat masina, persoana agresata sa dus sa ii ceara explicatii agresorului 1 pentru cuvintele jignitoare. In acele momente a intervenit agresorul numarul 2 si sa injurat cu persoana agresata si la un moment dat Agresorul 2 ia bagat mana in gat persoanei agresate, i-a dat un pumn, din spate au venit agresorul 1 si agresorul 3 si au lovit persoana respectiva pana a cazut jos si sa lovit cu capul de o bordura avand si arcada sparta din cauza pumnilor primiti,

In momentele urmatoare alte persoane din acel grup au intervenit si agresiunea a luat sfarsit.

Persoana Agresata a chemat politia, iar domnilor de la politie , ia spus ca a fost agresat de agresorul 1 apoi de agresorul 2. ( a spus asa pentru ca era la 5-10 minute de la incident si era speriata si ametita si inca nu putea realiza ce se intampla. )

Politia a amendat persoana agresata si agresorul 2 cu sume diferite ( agresorul era recalcitrant ) apoi a chemat salvarea pentru persoana agresata pentru ca avea arcada sparta si ii curgea sange.
A venit salvarea si a acordat ingrijiri medicale apoi la cererea persoanei agresate au plecat la spital pentru ca spunea ca nu se simte bine.

La spital sau facut investigatii si doctori au decis sa il interneze pentru ca au descoperit ca avea un cheag de sange aproape de creier, avea arcada sparta destul de rau, si mai acuza dureri la un umar.
Dupa 3 zile de spitalizare persoana agresata a fost externata, acel cheg de sange a inceput sa se retraga iar concluzia doctorilor a fost ca acele rani au fost facute prin AGRESIUNE. a primit 7 zile de medical de la spital si acum se asteapta raspunsul celor de la IML.
---------------------------------

In momentele de fata agresorii sustin ca persoana agresata a alunecat in urma unor imbranceli cu ei, din cauza ca persoana agresata a incercat sa vina spre iei si a incercat sa ii loveasca, agresorul 2 ia bagat mana in gat si l-ar fi impins si el a alunecat, mai sustin ca persoana agresata era beata si ca au fost provocati, sustin ca au 10..12 martori ( cei cu care erau in acel grup, iar toti faceau parte din familia ficarui agresor. sotii, prietene, frati si nepoti practic aceste persoane nu au voie sa depuna marturie din cate stiu) iar persoana agresata nu a avut nici un martor si nu a lovit pe nimeni din acel grup.

In urmatoarele zile persoana agresata o sa faca plangere penala si este decisa sa ii dea in judecata pe toti 3 agresori.

Ce parere aveti despre acest caz ? cine este de vina? cine o sa fie pedepsit ? ce trebuie sa faca persoana agresata ???? la ce sa se astepte in proces persoana agresata din partea agresorilor ? Este un caz complicat ?? Cat de mult conteaza ca persoana agresata era sub imbluenta bauturilor alcolice ?

O seara placuta.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iulie 2015
ZeroDoi, utilizator
Este situatie delicata,iar persoana agresata ar trebui sa analizeze responsabil daca se justifica sa faca demers catre autoritati,avand in vedere varsta si in special elementul esential ca se afla sub influenta bauturilor alcoolice
Daca partea agresata intelege sa formuleze plangere penala,nu este obligatoriu ca aceasta sa ajunga sa fie solutionata de catre instanta de judecata
Eventual demers catre autoritati implica efort,stress,care la varsta partii agresate nu se justifica,avand in vedere ca agresorii pot invoca si pot proba cu martori eventuala provocare
Deci sa inteleg ca daca ma intalnesc cu un om de 50 de ani pe strada care este sub influenta bauturilor alcolice si el ma roaga sa fac un lucru si eu il injur apoi el ma injura pe mine eu pot sa il bat si sa il dau cu capul de perete pentru ca ma provocat ? asa am inteles din ce ati spus ... :) si daca mai sunt si cu 3...4 prieteni dupa mine o sa castig procesul
Ultima modificare: Joi, 9 Iulie 2015
ZeroDoi, utilizator
E clar ca a fost agresat si se va dovedi daca depune plangere penala.
Restul sunt detalii care depind de la caz la caz.
Multumesc pentru raspuns domnule avocat.

In continuare mai astept si alte pareri din partea voastra.
Alte pareri ???

Alte discuții în legătură

E ultraj? zerotika zerotika Am fost la o zi de nastere in weekend, m-am imbatat si ne-am cam certat. Au aparut din senin niste politisti. Mi-au dat un avertisment si apoi o alta amenda de ... (vezi toată discuția)
Problema de circulatie - alcool la volan, stare de necesitate Georgiana2207 Georgiana2207 Daca am consumat bauturi alcoolice si unei persoane i se face rau cazand intr-o stare de inconstienta si fara respiratie conducand persoana la urgenta ... (vezi toată discuția)
Beat din aburi de alcool CountPorcula1987 CountPorcula1987 Buna ziua, recent am avut o discutie cu un amic. El sustinea ca daca esti prins cumva beat la volan, si declari ca te-ai imbatat involuntar, de ex. din aburi ... (vezi toată discuția)