Daca am consumat bauturi alcoolice si unei persoane i se face rau cazand intr-o stare de inconstienta si fara respiratie conducand persoana la urgenta spitalului si acesta fiind internat . Dupa care parchez masina si mergand pe jos am fost oprit de un politist si m-i sa ridicat permisul de conducere facandu-mi dosar penal.Mentinez eu nu am fost oprit la volanul masinii.Este corect procedura politistului si doresc sa stiu daca se aplica starea de necesitate ART.20 alin 1,2
Nu se poate retine starea de necesitate, care presupune ca savarsirea faptei sa fie singura cale de evitare a pericolului care s-ar produce. In cazul de fata, puteati lua un taxi pentru a duce persoana respectiva la spital sau puteati apela la alt sofer.
E usor sa dam sfaturi la rece, pana vine salvarea, poate moare omul, nu poti sa stai sa vezi cum isi da ultima suflare si sa nu faci nimic, a fost o decizie de moment banuiesc, poate a sunat si nu a venit salvarea, poate nu exista alta varianta la ora respectiva, personal, de multe ori am sunat dupa un taxi si nu am gasit decat dupa foarte mult timp, parerea mea este ca in urma administrarii probatoriului o sa se aprecieze daca se poate invoca sau nu starea de necesitate, discutii putem face pana maine dimineata.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri; si apreciez. Am uitat sa mentionez ca eram in satul ciocirlia care semnal telefonic nu prea este mereu si fix nu avem. Decizia de a imi duce fetita in virsta de 7 luni la urgenta vazind-o fara respiratie si schimbata la culuoare o asum dar nu regret.Am facut cea ce un parinte adevarat ar face.(din punctul meu de vedere) Este corect ca politistul sa te opreasca mergind pe jos sa iti ridice permisul ? Si starea de necesitate in situatia mentionata mai sus nu poate fi aplicata ? Am dus copilul la spital datorita stari critice. Am condus pentru salvarea unei vieti nu a ma plimba.Imi cer scuze dar putina lume pune viata unui om prima ci prefea sa vada si condamne altele,si greselile. Stima stimati domni
Abuz in serviciu
pongoo7
Buna Stimati/e Doresc si eu niste informati si chiar un avocat real care sa se ocupe de cazurile pe care le obtin. Cum se poate contesta un Proces Verbal care ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan
yomaryo
Buna Dimineata
Daca se poate sa ma ajute si pe mine cineva priceput in cazul meu:
Descriere caz pe scurt: In data de 24-25 decembrie 2011 un prieten a cazut ... (vezi toată discuția)