avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire pe conturi și somație de la executor pentru ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire pe conturi și somație de la executor pentru un credit de la un IFN. Suma împrumutată a fost 1000 de lei, iar acum am de plată 13.851,43 de lei, ce pot face?

Buna ziua! in luna iunie 2018 am contracat un credit pe termen scurt, prin contract la distanta de la un IFN, credit pe care nu am reusit sa-l achit la scadenta. In data de 10.07.2018 am primit o scrisoare (notificare de poprire a conturilor + somatie de plata) de la un executor judecaresc prin care sunt somat sa achit suma de 13,851,43 lei. Mentionez ca creditul initial a fost de 1000 Ron iar dobanda 324 Ron pentru 30 de zile. Este legal sa perceapa o asemenea suma si care ar fi caile de atac? Cu stima, va multmesc anticipat pentru raspuns.,
Ultima modificare: Marți, 17 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Company Advising a scris:
Deja este executat silit. Nu inteleg de ce nu cititi cu atentie informatiile, pentru ca de multe ori oamenii se inspira din informatiile primite. Singura SANSA sa scape din aceasta situatie este contestatia la executare - depusa in termenul legal.

Există cumva o interdicție de a face o plângere penală împotriva cuiva care a comis o Înșelăciune pură ? E destul de simplu ca o anchetă penală cumulată cu o Expertiză Contabilă să rezolve problema, pentru că sentința din dosarul penal bate sentința din dosarul civil ! Ba chiar se suspendă dosarul civil dacă este un dosar penal cu același obiect și cauză !
Puteti formula o contestatie la executare si cu contestarea titlului executoriu,respectiv denuntarea clauzelor abuzive din contract.Cu stima.
Întradevăr utile sfaturi, dar în realitate niciunul nu va va ajuta imediat și veți fi executat silit, până se rezolva situația conform sfaturilor primite.
Iată ce trebuie să faceți de urgență pentru a nu se incepe procedura de executare silita.

Primul pas: contactați un avocat și expuneti-i speța și furnizati-i toate actele necesare.
Apoi, solicitați să vă întocmească și să depună de urgență doua lucruri:
-Suspendarea executării silite pe ordonanța prezidențială, in care solicitați suspendarea procedurii de executare pana la soluționarea cererii de contestatie, și,
- Contestatie la executare, împotriva actelor executorului judecătoresc.
Ambele se fac pe cale separata.

Rețineți că o simpla cerere in care se formulează o contestație la executare, nu suspenda executarea silita și până vi se alocă termenul de judecată si se soluționează cererea, sunteți executat și împachetat cu totul.

Cât despre plângerea penală, aceasta suspenda plângerea penală "doar" in cazul in care se incepe urmărirea penală.
Iar în România, o urmărire penala ar începe cam in 6-9 luni de la depunerea unei plângeri prealabile.

P.S. - Cu toate acestea eu spun să citiți mai bine acea hărtie ce v-a venit, deoarece cred că este o simplă notificare în care se specifica suma datorata și că "veți fi" executat silit in caz de neplata.
Dar, dacă într-adevăr acea somație este trimisa de către un BEJ, este bine ca de urgență să faceți ce v-am sugerat.
Alegerea va aparține.
2. când s-a început urmărirea penală pentru o infracţiune care ar avea o înrâurire hotărâtoare asupra hotărârii ce urmează să se dea, dacă legea nu prevede altfel;
Deci "daca" s-a început urmărirea penala
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din păcate, majoritatea persoanelor executate silit nu consulta un avocat, deși ar putea câștiga 100% in instanța pe asemenea contracte. Ár incerca tot alte metode, care nu vor da niciodată rezultatul pe care îl așteaptă. Ar trebui sa înțeleagă ca banii pe care ii plătesc ca și onorariu pentru avocat sau taxa judiciara de timbru, se recuperează integral in momentul câștigării procesului.
Lăsați-o cu plângerile penale, vorba colegului : care e infracțiunea? Trebuie sa contestați executarea silită și sa cereti suspendarea ( asta dacă aveți motive temeinice) . Chiar dacă nu vi s-ar admite suspendarea executării, puteți cere întoarcerea executării și sa va recuperați toți banii reținuți ; inclusiv cheltuieli de judecată. Din practica va spun ca de obicei hotărârea de la fond nu este atacată de aceste instituții financiare și rambursează banii urgent (cu tot cu cheltuieli de judecată) fără sa fiți nevoit sa faceți cerere de executare silită.
Ultima modificare: Joi, 19 Iulie 2018
Juditb, utilizator

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare peste termen/ am platit sumele care mi se solicita cren cren Am si eu o intrebare si va rog daca puteti sa-mi raspundeti urgent. In 2007 am imprumutat de la X doua sume de bani prin doua contracte de imprumut. Prima ... (vezi toată discuția)
Blocarea contului fara atentionare este legala? marianapruteanu marianapruteanu Am avut un credit la un IFN intocmit in august 2009, pe care l-am platit corect pana in 2010.Ca urmare a taierii salariilor din 2010 si a faptului ca eram unic ... (vezi toată discuția)
Executare silita abuziva!? ma puteți ajuta cu un răspuns va ... Gabriela mka Gabriela mka Executare silita abuziva. Ma puteți ajuta cu un răspuns va rog? Problema este următoarea în decursul zile de azi prietenul meu a primit poprire pe cardul ... (vezi toată discuția)