avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire pe conturi și somație de la executor pentru ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire pe conturi și somație de la executor pentru un credit de la un IFN. Suma împrumutată a fost 1000 de lei, iar acum am de plată 13.851,43 de lei, ce pot face?

Buna ziua! in luna iunie 2018 am contracat un credit pe termen scurt, prin contract la distanta de la un IFN, credit pe care nu am reusit sa-l achit la scadenta. In data de 10.07.2018 am primit o scrisoare (notificare de poprire a conturilor + somatie de plata) de la un executor judecaresc prin care sunt somat sa achit suma de 13,851,43 lei. Mentionez ca creditul initial a fost de 1000 Ron iar dobanda 324 Ron pentru 30 de zile. Este legal sa perceapa o asemenea suma si care ar fi caile de atac? Cu stima, va multmesc anticipat pentru raspuns.,
Ultima modificare: Marți, 17 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Juditb a scris:
Lăsați-o cu plângerile penale, vorba colegului: care e infracțiunea ?

Aveți la îndemână legislația pe Internet și vă puteați informa despre legile din domeniul penal, dar și civil !
Despre infracțiunea penală de Înșelăciune ați auzit cumva ? Este explicit articolul 244 din NCP:
(1) Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
(2) Înşelăciunea săvârşită prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoarea de la 1 la 5 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.”

La fel, în dosarele civile, avem articolul Art. 1.345 NCC (Îmbogățirea fără justă cauză)
Cel care s-a îmbogățit fără justă cauză în detrimentul altuia este obligat la restituire, în măsura propriei sale îmbogățiri şi în limita pierderii patrimoniale suferite de cealaltă persoană.
Art. 1.347 (Condiţiile restituirii) - (3) Cel care s-a îmbogățit cu rea-credinţă este obligat la restituire în raport cu data îmbogățirii.
Art. 1.349 (Răspunderea delictuală) - (1) Orice persoană are îndatorirea să respecte regulile de conduită pe care legea sau obiceiul locului le impune şi să nu aducă atingere, prin acţiunile ori inacțiunile sale, drepturilor sau intereselor legitime ale altor persoane. (2) Cel care, având discernământ, încalcă această îndatorire răspunde de toate prejudiciile cauzate, fiind obligat să le repare integral. (3) În cazurile anume prevăzute de lege, o persoană e obligată să repare prejudiciul cauzat de fapta altuia (...).
Art. 1.350 (Răspunderea contractuală) - (1) Orice persoană trebuie să-şi execute obligaţiile pe care le-a contractat. (2) Atunci când, fără justificare, nu îşi îndeplineşte această îndatorire, ea este răspunzătoare de prejudiciul cauzat celeilalte părţi şi este obligată să repare acest prejudiciu, în condiţiile legii.
Acest domn are nevoie de soluții urgente, Nu de soluții posibile intr-un viitor mai mult sau mai putin apropiat. Ce nu ati inteles dvs este ca, o astfel de plângere penala, dincolo de faptul ca este de durata, Nu reprezintă o soluție viabila, neavând garanția ca cineva ca declanșa urmărirea penala împotriva cerșetorului. Spun asta, intrucat degeaba vorbim dacă nu știm ce clauze contine contractul de credit. Poate ca domnul "fulgeratu" si-a asumat toate astea semnând contractul. În aceasta situație, vorba marinarului Băsescu, nu e moral dar e legal

-editare citat integral-
Ultima modificare: Joi, 19 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna flory. Fara sa va simtiti jignita: solutiile propuse de dvs. nu sunt okey pentru speta in cauza. Cea mai buna metoda de combatere a unei executari silite este CONTESTATIA. Restul este Can Can. Din aceasta cauza exista mii de dosare inscrise inutil pe rolul Parchetelor si Instantelor de Judecata. Nu se rezolva asa. Uneori, din dorinta de a li se face dreptate, oamenii fara pregatire juridica bombardeaza efectiv instituiile cu tot felul de cereri si solicitari si apoi, cand nu au castig de cauza, dau vina pe coruptie. Dar nu se gandesc ca poate modul de abordare a fost gresit si ca poate nu au formulat cererile necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare peste termen/ am platit sumele care mi se solicita cren cren Am si eu o intrebare si va rog daca puteti sa-mi raspundeti urgent. In 2007 am imprumutat de la X doua sume de bani prin doua contracte de imprumut. Prima ... (vezi toată discuția)
Blocarea contului fara atentionare este legala? marianapruteanu marianapruteanu Am avut un credit la un IFN intocmit in august 2009, pe care l-am platit corect pana in 2010.Ca urmare a taierii salariilor din 2010 si a faptului ca eram unic ... (vezi toată discuția)
Executare silita abuziva!? ma puteți ajuta cu un răspuns va ... Gabriela mka Gabriela mka Executare silita abuziva. Ma puteți ajuta cu un răspuns va rog? Problema este următoarea în decursul zile de azi prietenul meu a primit poprire pe cardul ... (vezi toată discuția)