avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Președintele Asociației de proprietari nu deține ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Președintele Asociației de proprietari nu deține niciun fel de proprietate în condominiumul pe care îl reprezintă

Președintele asoc de propr din care fac parte nu are calitatea de proprietar. În urma ședinței de AG. asoc.de propr.a hotărât să rămână aceeași persoană în funcția de președinte cu toate că este contrar legii, motivând că nu exista o altă persoană care să ocupe această funcție. Are cineva o soluție de rezolvare a situației? Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 17:54, 13 August 2018
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca participantii la adunarea generala au inteles sa dea incredere sa fie reprezentati si aparati fata de terti,inclusiv in instanta de catre persoana care nu intruneste conditiile legal prevazute inseamna ca participantii nu cunosc dispozitiile in vigoare
Legal presoana aleasa drept presedinte nu poate exercita atributiile aferente calitatii de reprezentant legal iar toate deciziile si actele asumate de catre acesta sunt nule
Fata de situatia prezentata ,pentru asigurarea fluentei activitatii asociatiei de proprietari exista 2 variante fie pretinsul presedinte intelege situatia de incalcare a dispozitiilor in vigoare ,renunta la exercitarea atrubutiilor si delega pentru perioada de 6 luni un vicepresedinte dintre membrii comitetului executiv,fie se convoaca adunarea generala se detaliaza situatia si pentru respectarea dispozitiilor in vigoare se alege presedinte de imobil persoana care intruneste conditiile legal prevazute
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este fără dubii ilegal ca o persoană care nu are acte de proprietate în acel condominiu, să aibă dreptul să conducă o Asociație de ... Proprietari (numele spune totul), încălcând mai ales art. 9 din Legea 230/2007, dar și art. 7, dacă nu e membru proprietar semnatar al Acordului de Asociere !
Ultima modificare: Duminică, 15 Iulie 2018
flory_mr, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
o intrebare! nu este proprietar al apartamentului,dar locuieste acolo de 20 de ani(proprietari fiind socrii presedintelui)poate fi presedinte ales cu peste 51% in AG a fiecarui an?
alidanuta a scris:

O întrebare. Nu este proprietar al apartamentului, dar locuiește acolo de 20 de ani (proprietari fiind socrii președintelui). Acesta poate fi președinte ales cu peste 51% în A.G. a fiecărui an ?

Găsiți pe Internet multe spețe care spun clar că nu poate fi președinte al unei Asociații de Proprietari decât persoana care are un act de proprietate a unui imobil din Condominiul pe care vrea să-l conducă.
Verificați în Cartea Funciară de la A.N.C.P.I. (Cadastru) dacă un candidat la șefia unei Asociații de Proprietari este sau nu membru proprietar în condominiu (încălcând art. 9, dar și art. 7 din Legea nr.230/2007).
Dacă nu figurează că are acte de proprietate a unui imobil din Asociație, acesta nu are dreptul de a vota, de a candida și de a fi ales în organele de conducere ale Asociației respective !
Buna, in urma sesizarii facute la primarie la biroul de consiliere pr asoc.prop. am primit un raspuns cum ca aceasta persoana , care detine functia de presedinte al asoc.de propr., figureaza ca platitor de taxe fara a verifica existenta vreunui act de proprietate inscris pe numele ei la adresa unde locuieste si unde semneaza acte de pe pozitia de presedinte al asoc.Mi se pare o aberatie , probabil ca se bazeaza pe faptul ca nu voi merge in instanta vreodata sa deschid cauza. Parereamea este ca trebuie facuta o plangere la judecatorie dar nu stiu daca va avea si succes avand in vedere ca restul propriet.din asociatie sunt de acord , in majoritate, cu situatia actuala, prin urmare nu as avea prea multe voturi de partea mea.intrebarea mea ar fi ce este recomandat de facut in continuare?multumesc, o zi frumoasa!

Alte discuții în legătură

Membru in asociatie bektas.sahin bektas.sahin Daca nu m-am inscris ca membru in Asociatia de proprietrai cand am cumparat apartamentul, am drept de vot in Adunarea Generala a Asociatiei si pot candida la o ... (vezi toată discuția)
Poate un comodatar sa faca parte dintr-o asociatie de proprietari? coltomaltese coltomaltese Am tot cautat pe net daca un comodatar poate face parte dintr-o asociatie de proprietari si n-am gasit nimic. Ma poate ajuta careva? Pe scurt, am sediul ... (vezi toată discuția)