avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Președintele Asociației de proprietari nu deține ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Președintele Asociației de proprietari nu deține niciun fel de proprietate în condominiumul pe care îl reprezintă

Președintele asoc de propr din care fac parte nu are calitatea de proprietar. În urma ședinței de AG. asoc.de propr.a hotărât să rămână aceeași persoană în funcția de președinte cu toate că este contrar legii, motivând că nu exista o altă persoană care să ocupe această funcție. Are cineva o soluție de rezolvare a situației? Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 17:54, 13 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna Dana, citiți pe Internet (mai ales pe rolii.ro) spețe cu problema unui fals președinte - dacă nu e proprietar, nu poate vota, candida, și nici să fie ales la A.G., pentru că acesta e ca și un chiriaș.
Spuneți-le tuturor că e suficientă denumirea de Asociație de ... Proprietari, și așa dovediți că doar proprietarii au dreptul de a lua decizii în Asociația dvs. !
Invocați Legea 230/2007, art. 9 (plus art. 7), pentru a fi sigură de câștig (apropo, mergeți la incompetenții din Primărie și arătați-le pe o pagină cu textele din articolele 7 și 9, pentru că noi ne judecăm cu legea în mână, nu pe teorii sau subiectivisme) !
Sentința Civilă nr. 15747/14.12.2015 Anulare act. Judecătoria CRAIOVA.
Potrivit art. 9 din Legea 230/2007, „proprietarii membrii ai Asociației de Proprietari au dreptul să participe, cu drept de vot, la Adunarea Generală a proprietarilor, să își înscrie candidatura, să candideze, să aleagă și să fie aleși în structura organizatorică a Asociației de Proprietari.”
În condițiile în care a fost desemnat ca și nou președinte un ne-proprietar în persoana doamnei C.M., care nu este nici măcar membră a Asociației de Proprietari, s-au încălcat dispozițiile Legii 230/2007, art. 9.
Prin urmare, Instanța constată că pârâta Asociația de Proprietari nr.4 Mareșal Ion Averescu, prin faptul că a permis candidatura unei persoane care nu avea calitatea de proprietar sau de membru al Asociației de Proprietari, a încălcat dispozițiile art. 9 din Legea 230/2007.
Mai mult decât atât, Instanța constată că numirea ca președinte a d-nei C.M. a fost ca o propunere din partea unui grup apropiat acesteia, deși nu a existat ca punct pe ordinea de zi al Asociației de Proprietari nr.4 Mareșal Ion Averescu, fapt rezultat din depoziția martorului propus de către reclamant și audiat sub prestare de jurământ, precum și prin adresa nr. xxxxx/09.06.2015, emisă de către Primăria Craiova - Direcția Fond Locativ și Control, din care rezultă că personalul de specialitate nu are cunoștință despre emiterea unei decizii de numire și nici dacă aceasta a fost adusă la cunoștiința membrilor Asociației.
Având în vedere întregul probatoriu administrat în cauză, Instanța va admite acțiunea formulată de către reclamantul D.P. în contradictoriu cu pârâta Asociația de Proprietari nr.4 Mareșal Ion Averescu, ca întemeiată, dispunându-se anularea parțială a procesului verbal încheiat pe 24.04.2014 în Adunarea Generală a Asociației de Proprietari nr.4 Mareșal Ion Averescu, privind revocarea din funcție, fiind încălcate dispozițiile Legii 230/2007, art. 9.
În baza art.453 alin.1 C.P.C., obligă pârâta Asociației de Proprietari nr.4 Mareșal Ion Averescu să-i plătească reclamantului D.P. suma de 450 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată.

DETALII, AICI: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Membru in asociatie bektas.sahin bektas.sahin Daca nu m-am inscris ca membru in Asociatia de proprietrai cand am cumparat apartamentul, am drept de vot in Adunarea Generala a Asociatiei si pot candida la o ... (vezi toată discuția)
Poate un comodatar sa faca parte dintr-o asociatie de proprietari? coltomaltese coltomaltese Am tot cautat pe net daca un comodatar poate face parte dintr-o asociatie de proprietari si n-am gasit nimic. Ma poate ajuta careva? Pe scurt, am sediul ... (vezi toată discuția)