Buna ziua, lucrez momentan la o firma care are in derulare un contract pe un proiect la o firma din strainatate, contract intermediat de o alta firma. Practic eu lucrez pe acel proiect, fiind angajat la prima firma din lantul contractual (firma initiala - firma detinatoare contract-firma straina). De curand am aplicat pentru un job gasit online la firma din strainatate si as vrea sa stiu daca pot avea probleme juridice in cazul in care voi accepta oferta firmei din strainatate. Mentionez ca firma din strainatate, conform contractului pe care il are cu firma din tara, a anuntat aplicarea mea la job. In cim ul pe care il am la firma la care sunt efectiv angajat nu am clauza de nevoncurenta, doar o clauza de confidentialitate unde e mentionat ambiguu ca nu as avea voie sa intreprind actiuni cu firmele partenere sau proiectele pe care am lucrat care sa afecteze imaginea firmei sau sa produca prejudicii firmei. Poate aceasta clauza sa imi ingradeasca dreptul de a ma angaja la firma din strainatate? Multumesc
Acea Clauza de confidentialitate are un continut cu totul eronat.
Daca in cuprinsul c.i.m. aveti inserata o clauza de neconcurenta , atunci nu puteti sa prestati o activitate concurenta cu cea prestată la angajatorul precedent, pe o perioada de maxim 2 ani după încetarea contractului .
Clauza de neconcurenta îşi produce efectele, potrivit art. 21 alin. 2 din Codul muncii, numai dacă sunt precizate concret şi - aşa cum rezultă din redactarea textului legal- cumulativ următoarele:
- activităţile interzise salariatului ;
- perioada pentru care îşi produce efectele clauză de neconcurenţă după încetarea contractului individual de muncă.
- terţii în favoarea cărora se interzice prestarea activităţii.
- aria geografică unde salariatul poate fi în reală competiţie cu angajatorul.
- cuantumul indemnizaţiei de neconcurenţă lunare.
Va multumesc pentru raspunsul rapid. Nu am clauza de neconcurenta in cim deci sa inteleg ca, in lipsa acesteia, actualul angajator nu poate intreprinde actiuni juridice daca ma voi angaja la firma din strainatate, chiar si cu prezenta acelui text in clauza de confidentialitate.
Clauze
malice
Poate o firma sa-mi interzica dreptul de a profesa dupa programul de lucru si in timpul liber pe durata CIM ,in acelasi domeniu in care sunt angajat la firma ... (vezi toată discuția)