mihaicj a scris:
Buna ziua,
As avea nevoie de un sfat pentru a sti in ce directie sa ma indrept (:
Datele problemei sunt urmatoarele:
- inca sunt angajat
- am si o firma proprie al carei obiect principal de activitate nu concureaza firma la care sunt salariat dar am in portofoliu si produse similare comercializate de firma la care sunt salariat
- acum o luna au fost reduse 2 posturi, urmeaza altele doua si cred ca sunt si eu vizat
- colegii concediati au plecat cu contract de confidentialitate pe un an de zile, cu compensatii banesti
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
- e posibil sa mi se intrezica sa-mi desfasor activitatea pe firma la care sunt asociat unic si administrator ?
- daca da, e posibil sa infiintez o alta firma cu un alt asociat unic (fiul, sotia) de pe care sa lucrez in continuare in acelasi domeniu?
Fiindca asta stiu sa fac si fiindca e musai sa traiesc (credite, etc.) e oarecum musai sa concurez firma la care voi fi fost angajat...asta este...
Ce ma puteti sfatui ?
Multumesc,
Mihai
Doar in conditiile in care aveti inclusa in contractul de munca o
clauza de neconcurenta ,unde sunt prevăzute în mod concret activităţile ce va sunt interzise la data încetării contractului,(iar acestea sunt chiar cele prestate de firma personala), cuantumul indemnizaţiei de neconcurenţă lunare, perioada pentru care îşi produce efectele clauza de neconcurenţă, terţii în favoarea cărora aveti interdictie de a presta activităţi,(daca firma dvs. apare pe lista) precum şi aria geografică unde puteti fi în reală competiţie cu angajatorul.
Deci,doar daca exista stipulata o clauza de neconcurenta si in care apare numele firmei dvs. printre tertele persoane pt. care nu puteti presta,sau daca printre activitatile nominalizate de catre angajator pt. a fi interzise de a fi prestate la incetarea cim sunt si activitati prestate de catre firma dvs.ati putea fi pasibil de invinuirea de nerespectare a clauzei si actionat in instanta de catre fostul angajator.