avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... probleme cu radierea unei masini.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

probleme cu radierea unei masini.

in anul 2008 luna februarie am vandut un autoturism pe care l-am radiat de la circa financiara. la sfarsitul lunii octombrie 2009 m-am trezit acasa cu o citatie de la politie.este vorba despre biroul accidente usoare sector 3 unde am aflat ca noul propietar facuse un accident usor cu masina si nu il gasea.,pt ca nu isi inscrisese masina si talonul ramasese pe numele meu.am dat o declaratie in care am spus cazul de mai sus si ca nu cunosc soarta masinii sau a propietarului dupa 1 an si jumatate.dupa o saptamana politia mi-a trimis o amenda prin posta de 540 lei. ce este de facut? am vreo obligatie in acest caz? va multumesc
Cel mai recent răspuns: hunu , utilizator 17:29, 27 Februarie 2010
Daca amenda este pe numele dv. sunteti bun de plata ......pai in primul rand contestati procesul verbal la judecatorie in termen de 15 zile de la data primiri prezentativa in instanta cu copie a contractului de vanzare cumparare si cu certificat fiscal sa reiasa radierea masini .....daca nu procedati asa, adica daca nu contestati procesul verbal in termen pierdeti posibilitatea anulari lui si veti ramane bun de plata pentru ca amenda se va inscrie la finante pe numele dv. ....
asa am sa fac. numai ca in procesul verbal spune ca eu nu am vrut sa spun persoana caruia am incredintat masina si ca refuz sa semnez ori eu am vandut acea masina unu si doi mi-a venit procesul verbal prin posta si nu a fost facut in fata mea. nu este un abuz? sunt vinovat cu ceva? multumesc din nou!
asa am sa fac. numai ca in procesul verbal spune ca eu nu am vrut sa spun persoana caruia am incredintat masina si ca refuz sa semnez ori eu am vandut acea masina unu si doi mi-a venit procesul verbal prin posta si nu a fost facut in fata mea. nu este un abuz? sunt vinovat cu ceva? multumesc din nou!


Probabil ca procesul-verbal a fost refuzat la semnare de catre persoana care conducea la data producerii accidentului. Ca urmare, procesul-verbal a fost comunicat prin posta persoanei care apare in baza de date ca proprietar, adica Dvs.
Faceti contestatie la procesul-verbal si demonstarati in instanta ca nu aveti nici o legatura cu accidentul si nu mai sunteti proprietarul autot.
In cazul in care achitati amenda in primele 48 de ore de la comunicarea procesului-verbal, beneficiati de plata a 1/2 din cuantumul amenzii stabilite. Aceasta suma o puteti recupera ulterior, daca castigati procesul.
In caz contrar, sunteti bun de plata pentru intreaga suma iar recuperarea ei va fi posibila doar daca va indreptati impotriva actualului proprietar au autot. (sau a persoanei care a condus autot. la data producerii accidentului).
upa o saptamana politia mi-a trimis o amenda prin posta de 540 lei. ce este de facut? am vreo obligatie in acest caz? va multumesc


Sfatul meu e sa nu platit nicio amenda , intrucat e foarte clar ca n-ati produs dumneavoastra accidentul rutier , masina fiind radiata.

Asa incat , daca nu s-au scurs cele 15 zile de la comunicarea procesului verbal , atacati-l la judecatorie!
am contestat amenda,am depus la dosar copia actului de vanzare cumparare,radierea de la circa financiara,iar instanta a respins anularea procesului verbal pe motiv ca trebuia sa ma prezin la politie sa radiez masina fara sa specifice in baza carei legi.vanzatorul are obligatia sa radieze masina numai de la circa financiara,restul depinde de cumparator.deci eu normal acum dupa politie si judecator inca sunt propietarul masinii si pot sa imi iau masina oricand inapoi daca am fost amendat pe motiv ca in calitate de propietar nu am spus cui am incredintat masina. va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie rovinieta ciciilo ciciilo Buna ziua In 01 iulie 2010 am vandut prin contract de v-c un autoturism unei persoane. Am mers la Administratia financiara si am scos automobilul de pe ... (vezi toată discuția)
Probleme cu inmatricularea alexandru88 alexandru88 Salut! Acum ceva timp am cumparat o masina si am facut toate actele cu proprietarul.Toate buna si frumoase,am facut asigurare pe numele meu,si vroiam sa ma ... (vezi toată discuția)
Vreau sa radiez un autoturism vandut bybycom bybycom Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Acum 1 an am vandut o masina iar noul proprietar nu a trecut-o pe numele lui stiu asta pentru ca ... (vezi toată discuția)