avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vreau sa radiez un autoturism vandut
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vreau sa radiez un autoturism vandut

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:

Acum 1 an am vandut o masina iar noul proprietar nu a trecut-o pe numele lui stiu asta pentru ca tocmai am primit o amenda de rovineta.
Am contestat amenda, dar ca sa nu mai primesc altele vreau sa radiez masina din circulatie. Am citit pe forumuri ca pot sa o radiez doar cu o hotarare judecatoreasca.

Ma intereseaza daca ma poate ajuta cineva cu actele care trebuie depuse (si la ce judecatorie la domiciliul meu sau al lui) si cam cat costa si dureaza toata operatia.
Eu am radiat masina de la financiar, am copie dupa contractul de vanzare-cumparare, fisa de inmatriculare si certificatul fiscal. Nu mai gasesc copia dupa cartea de identitate a respectivului dar am CNP-ul si seria trecute pe actele de mai sus. Persoana in cauza nu o mai pot contacta (am pierdut nr. odata cu telefonul).

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:47, 6 Iunie 2012
Radierea unui autoturism se poate solicita atunci cand vehiculul a fost dezmembrat sau casat, dar si in cazul in care vehiculul a fost declarat furat ,cand propietarul nu mai doreste mentinerea vehicului in circulatie sau in cazul in care masina va fi exportata .
Radierea unui autoturism poate fi solicitata numai de catre proprietarul acestuia,calitate pe care dvs nu o mai detineti
Radierea unui autoturism din circulatie are ca si consecinta directa imposibilitatea acestuia de a mai fi utilizat si de a mai circula pe drumurile publice

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere din circulatie autoturism mai vechi de 30 ani alexandruteutisan alexandruteutisan Am un autoturism mai vechi de 30 ani si vreau sa-l radiez din circulatie , am facut declaratia la notar ca nu va mai fi pusin circulatie , am fost la fisc si ... (vezi toată discuția)
Radiere auto boglaz boglaz Buna ziua Acum 6-7 ani am vandut un autoturism fara a intocmi nici un act din care sa rezulte vanzarea acestuia. Mai mult, nu pot sa mai dau de acel ... (vezi toată discuția)
Radiere masina! darkone darkone Buna seara, Am si eu o problema cu o masina pe care am cumparat-o in luna mai anul acesta cu un contract de vanzare-cumparare, dupa 2 zile masina nu a mai ... (vezi toată discuția)