avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendare contract de munca

Buna seara,
cazul unei mamici: a fost in maternitate 2 ani de zile, la finalul lunii iunie i s-a expirat dupa stiintele sale maternitatea si vroia sa intre in somaj. Firma la care a lucrat trebuia sa se instiinteze cum ca sa se intoarca la servici la finalul lunii aprilie cu 2 luni inainte. Ea s-a dus sa depuna dosarul pentru somaj si cei de acolo anunta ca contractul ei defapt e suspendata inca de la finalul lunii aprilie. In situatia asta ce e de facut? Erau obligati cei de la firma sa i anunta telefonic cum ca se suspenda contractul ei? Au dreptul cei de la firma (patronul) dupa maternitate sa i deie afara pur si simplu asa o mamica, nu este o lege asupra astuia?
Astept un raspuns,
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:05, 16 Iulie 2018
A fost concediata acea persoana de a mers la somaj ?

A depus cerere de reluare actvitatii la incetarea CCC?
A mers sa-si depuna actele pentru somaj fiindca nu avea de gand sa se reaintoarca la munca, oricum firma a mai redus din angajati si nu are activitate asa mare. Ea a aflat de la ITM cumca are contractul incetat.
Nu cred ca a depus nici o cerere, oare unde trebuia sa depuna cererea asta? Oare acum e tarziu daca ea din luna aprilie nu beneficiaza de nicio asigurare?
Cu ce articol i-a incetat c.i.m. ?
Ultima modificare: Luni, 16 Iulie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

Cornel Vasile a scris:
Art. 65. Alin. 1
Cu ce articol i-a incetat c.i.m. ?

Daca au concediata, nu avea cum sa figureze suspendata in REVISAL ..... sa mearga la societate si sa vada despre ce este vorba (probabil ca incetarea nu au transmis-o in REVISAL)

Alte discuții în legătură

Gravida fara concediu de maternitate beredenisa beredenisa Buna ziua sunt gravida si sunt salariata dar imi expira contractul de munca. Doresc sa ma angajez la o firma sa am continuitate urmez ca in septembrie sa nasc ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic - reangajare Martho Martho Buna ziua, fiind in somaj tehnic de la 1 aprilie, societatea cere documentele pentru reangajare. Exista ca persoana respectiva in acest caz sa nu primeasca ... (vezi toată discuția)