avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... obligatiile angajatorului dupa terminarea concediului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

obligatiile angajatorului dupa terminarea concediului prenatal

buna ziua,
in 6 februarie se termina cei 2 ani din concediul prenatal, am vorbit la firma sa ma intorc si mi-i s-a spus ca nu au nevoie de oameni. va intreb daca in cazul acesta pot sa intru in somaj sau daca sunt obligati sa ma reprimeasca la munca??? multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:28, 22 Ianuarie 2011
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

Puteti intra in somaj numai daca postul s-a desfiintat sau vor sa-l desfiinteze.
multumesc pt raspuns! dar in cazul in care refuza sa ma reangajeze, ce pot face? si eu trebuie sa depun cerere pt reangajare? daca da cu cat timp inainte?
Puteti sa depuneti cererea cu cateva zile inainte de revenirea din CCC .. legea nu prevede un anumite termen pentru depunerea unei astfel de cereri.
multumesc mult!
dar daca refuza sa ma reangajeze motivand ca a angajat pe altcineva in locul meu ca nu putea sta fara om, ce pot face? mentionez ca in firma aceasta se fac multe magarii si angajatii sunt tot timpul amenintati. nu am gasit de munca in alta parte pt ca este un orasel mai mic.
normal trebuia sa va suspende postul ...de altfel la dosarul de cic ati avut o adeverinta in sensul asta.prin urmare trebuie sa va comunice ceva scris. daca nu v-au suspendat postul dati-i in judecata la Tribunalul de domiciliu

Alte discuții în legătură

Reintegrare dupa concediu ingrijire copil marianams70 marianams70 Buna ziua, in data de 16iulie 2011 mi se termina concediul de ingrijire copil,firma la care am fost angajata m-a chemat mai repede cu o luna la munca si pe un ... (vezi toată discuția)
Incheiere contract de munca dupa revenire concediu crestere copil ionela mitrache ionela mitrache buna ziua va rog sa ma ajutati cu un raspuns daca din revenire CCC nu te mai primeste angajatorul cu ce litera se poate desface CIM pt a beneficia de ... (vezi toată discuția)
Disperare dragonscuf dragonscuf am pus si saptamina trecuta o intrebare .sotia ttrebuie sa inceapa lucrul pe data de 16 decembrie dupa concediul de crestere a copilului,a depus cererea de ... (vezi toată discuția)