avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Somaj tehnic - reangajare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Somaj tehnic - reangajare

Buna ziua,
fiind in somaj tehnic de la 1 aprilie, societatea cere documentele pentru reangajare.
Exista ca persoana respectiva in acest caz sa nu primeasca cei 75% de la stat? Nu inteleg de ce cere documentele pentru reangajare daca angajatul a fost pusa in somaj tehnic, asa este procedura?

Pentru luna aprilie cand se aloca drepturile salariatului cei 75%?

Astept raspuns,
Multumesc,
Marta
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:41, 4 Mai 2020
Pentru luna aprilie, actele pentru secontare se depune pana pe data de 10.05.2020 de catre angajator.

Nu intelegem nici noi de ce angajatorul solicita documente pentru reangajare daca ati fost in somaj tehnic.... ati verificat situatia c.i.m. la angajator prin solicitarea unui extras REVISAL?
Nu a cerut, abia azi am aflat vestea. Inca ceva: daca esti in somaj tehnic vechimea de munca se inceteaza?
Sa solicite in scris scris eliberarea unui extras REVISAL, iar in caz de refuz sa sesizeze ITM-ul.

Pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator, daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.

Somajul tehnic este supus aceluiași regim de taxare precum salariile: impozit și contribuții sociale obligatorii, adică pentru pensii si sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic si acordare zile libere pentru parinti platiti cu 75% danilusca danilusca Buna ziua va rog frumos sa ma lamuriti cu urmatoarele probleme: -zilele libere pentru parintii platiti cu 75% pentru ingrijire copil se suspenda in revisal? ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba - somaj tehnic Alexandra Ilie Alexandra Ilie Buna ziua! Daca exista persoane angajate in luna februarie sau martie , dar care in luna aprilie au fost in somaj tehnic, se ia in calcul pentru perioada de ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic alexandra24 alexandra24 Buna ziua,daca societatea decide intrarea in somaj tehnic de la 01.03.13 trebuie intocmita declaratie pe propria raspundere a conducerii si se depune la ITM,se ... (vezi toată discuția)