avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... SOMAJ TEHNIC SI ACORDARE ZILE LIBERE PENTRU PARINTI ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

SOMAJ TEHNIC SI ACORDARE ZILE LIBERE PENTRU PARINTI PLATITI CU 75%

Buna ziua va rog frumos sa ma lamuriti cu urmatoarele probleme:
-zilele libere pentru parintii platiti cu 75% pentru ingrijire copil se suspenda in revisal? se scad din vechimea in munca?
-cei care sunt somaj tehnic pot primi tichete de masa pentru perioada aferenta/?somajul tehnic se scade din vechimea in munca?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:29, 25 Martie 2020
1. Nu

2. Pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator, daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic - reangajare Martho Martho Buna ziua, fiind in somaj tehnic de la 1 aprilie, societatea cere documentele pentru reangajare. Exista ca persoana respectiva in acest caz sa nu primeasca ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masă pentru șomaj tehnic in stare de urgență cezyochi cezyochi Bună seara.Vă rog să-mi spuneți dacă toate persoanele care au fost în șomaj tehnic primesc bonuri de masă.Am înțeles că la unele unități s-au dat ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata, somaj tehnic say say Va rog frumos sa-mi spuneti in ce act normativeste reglementat concediul fara plata cu referire la afectarea vechimii in munca la ce salariu ... (vezi toată discuția)