avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PERIOADA DE PROBA - SOMAJ TEHNIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PERIOADA DE PROBA - SOMAJ TEHNIC

Buna ziua!
Daca exista persoane angajate in luna februarie sau martie , dar care in luna aprilie au fost in somaj tehnic, se ia in calcul pentru perioada de proba si luna aprilie? sau se va calcula martie-mai-iunie? intreb pentru posibilitatea de a da afara in baza art. 31. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:03, 29 Mai 2020
Perioada de somaj tehnic suspenda perioada de proba.
Deci voi lua in calcul primele 90 de zile active !

Cornel Vasile a scris:

Pe perioada suspendării contractului se pot elibera Adeverințe de venit pt împrumuturi sau pt alte motive ? Ex: suspendare pt creștere copil
Alexandra Ilie a scris:

Deci voi lua in calcul primele 90 de zile active !

Cornel Vasile a scris:

Ultima modificare: Miercuri, 27 Mai 2020
Alexandra Ilie, utilizator
Da, se pot elibera astfel de acte.
O salariata mi-a cerut o astfel de adeverința cu venituri pe un an, dar ea are aproape un an de când are contractul suspendat pt creștere copil.. nu cred ca ar trebui sa ii eliberez eu o astfel de adeverința

Cornel Vasile a scris:

Da, se pot elibera astfel de acte.

Alte discuții în legătură

Concediu ce trebuie platit, sau nu? lucian364 lucian364 Buna ziua, Daca am luat cooncediu de 21 zile de odihna, dar 4 luni am fost in somaj tehnic. Lunile de somaj tehnic acopera zilele de concediu, adica in ... (vezi toată discuția)
Concediu fara salar Andrei Gica Andrei Gica Durata unui concediu fara salar se masoara in zile calendaristice sau in zile lucratoare? (vezi toată discuția)
In perioada de proba sau nu? matematicianul123 matematicianul123 Buna ziua. M-am angajat ca asistent manager insa seful imi cere sa fac lucruri nerealizabile, iar unele in afara legii. In contractul meu de munca scrie ca ... (vezi toată discuția)