avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In perioada de proba sau nu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In perioada de proba sau nu?

Buna ziua. M-am angajat ca asistent manager insa seful imi cere sa fac lucruri nerealizabile, iar unele in afara legii. In contractul meu de munca scrie ca este nedeterminat, insa la (L) Alte Clauze scrie ca perioada de proba este de 90 de zile pt functii de executie, 120 zile pt cele de conducere. Asta inseamna ca ma aflu in perioada de proba sau nu? Mentionez ca am inceput contractul din data de 6 ianuarie. Cun si cand pot pleca, cat mai repede ca sa imi caut un alt loc de munca? Aceste zile lucrate imi vor fi sau nu platite? Daca nu ma plateste il pot actiona in judecata? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:18, 15 Aprilie 2020
Buna ziua ,aveți un contract nedeterminat cu perioada de proba 90 zile ,veți fi platit conform cim semnat de dumneavoastră . Demisia o puteți înainta oricând și veți fi remunerat pentru timpul lucrat.

Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Februarie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
b] In cazul dvs., pot fi aplicabile prevederile art.31 alin.3 C.mun., si anume :

Art.31
....
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
....

Notificarea o faceti in dublu exemplar, din care unul ii revine salariatului dupa inregistrarea lui la angajator.
Deci daca e mentionata aceasta clauza in CIM inseamna ca sunt in perioada de proba sau sa intreb pe directorul de resurse umane? Cum imi dau seama cand nu sunt in perioada de proba? Angajatorul nu mi-a spus nimic despre asta..doar mi-a dat contractul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Februarie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Este simplu ... numarati de la data inceperii activitatii 90 de zile ... daca s-a depasit acest termen, atunci nu mai sunteti in perioada de proba.
Am inteles asta. Perioada de proba nu este insa obligatorie. Daca este mentionata in CIM inseamna ca sunt in ea sau nu? Sau trebuia sa mi se comunice? Asta incerc sa inteleg. Imi cer scuze daca va dau dureri de cap.

Alte discuții în legătură

Perioada de proba Adryann22 Adryann22 Buna ziua, Doresc sa stiu ce inseamna perioada de proba intr un CIM adica perioada determinata de 90 de zile adica 3 luni nu este perioada de proba? De ce ... (vezi toată discuția)
Concediere eu12 eu12 Buna ziua, m-am angajat pe data de 14.11 cand am semnat un contract pe perioada nedeterminata. Acum imi spun ca trebuie sa plec din firma ca nu merg vanzarile, ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim in perioada de proba AlexandraLevi AlexandraLevi Buna, sunt angajata de o luna si jumatate la o societate pe perioada determinata de 1 an. S-a ivit oportunitatea de a colabora cu alta societate (conditii mai ... (vezi toată discuția)