avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacere CIM in perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacere CIM in perioada de proba

Buna, sunt angajata de o luna si jumatate la o societate pe perioada determinata de 1 an. S-a ivit oportunitatea de a colabora cu alta societate (conditii mai avantajoase) si doresc sa renunt la acest job. Conform legislatiei salariatul poate sa renunte la CIM in perioada de proba printr-o simpla notificare, fara sa mai fie nevoie de demisie cu preaviz.
In CIM la perioada de proba scrie 90 zile calendaristice.
Insa nu este corect...legislatia spune ca pt un CIM pe perioada determinata de 1 an de zile, perioada de proba este de max 30 zile.
Ce se intampla daca eu realizez notificarea de incetare activitate, pt a pleca cat mai repede, iar cei de la firma la care lucrez isi dau seama ca au gresit perioada de proba din CIM?
Ar putea sa-mi ceara sa-mi dau demisia cu preaviz???
La urma urmei este vina lor ca au gresit perioada de proba.
Eu am convenit cu firma cu care voi colabora ca voi incepe activitatea cat mai curand......insa mai apoi am realizat greseala cu privire la perioada de proba.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:53, 31 Iulie 2011
In cazul unui c.i.m. incheiat pe durata determinata de 1 an de zile, perioada de proba este de maxim 30 de zile lucratoare si nu calendaristice.
Asadar, clauza in care este specificata o durata de proba de 90 de zile este lovita de nulitate....

Daca sunteti in termenul de 30 de zile lucratoare si doriti incetarea c.i.m. , in baza art.31 alin.3 C.mun., atunci puteti face acea notificare catre angajator in care le mentionati incetarea c.i.m.
Buna ziua !
Intr-adevar art. 85 lit. c prevede ca termen de proba un termen de cel mult 30 zile lucratoare pentru o durată a contractului individual de muncă mai mare de 6 luni , situatie in care acel CIM a fost incheiat nu nerespectarea acestei prevederi .... In situatia in care nu va mai incadrati in cele 30 de zile lucratoare , gasiti o solutie namiabila de incetare a CIM ...
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iulie 2011
Adrian Marin, Consilier juridic
Articolul invocat este aplicabil numai c.i.m. incheiate pe durata nedeterminata, pentru cele incheiate pe durata determinata perioada de proba este prevazuta in art.85 C.mun.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iulie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
freeelis a scris:

Articolul invocat este aplicabil numai c.i.m. incheiate pe durata nedeterminata, pentru cele incheiate pe durata determinata perioada de proba este prevazuta in art.85 C.mun.


da , intr-adevar , nu am citit bine postul ......:innocent:
Daca aveti probleme cu angajatorul si nu ajungeti la un consens atunci puteti sa va angajati la viitorul loc de munca si actualul angajator va va concedia pentru absente nemotivate.

Alte discuții în legătură

Incetare perioada proba The-Borg The-Borg Buna seara, Am un CIM cu o firma, pe perioada determinata de un an incepand cu data de 27.06.2016 si perioada de proba de 90 zile calendaristice. Doresc sa ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba ContSters218796 ContSters218796 buna ziua! recent m-am angajat la un magazin pe functia de agent vanzari. la data semnarii contractului am observat ca in acesta nu este prevazuta si o ... (vezi toată discuția)