avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacere CIM in perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacere CIM in perioada de proba

Buna, sunt angajata de o luna si jumatate la o societate pe perioada determinata de 1 an. S-a ivit oportunitatea de a colabora cu alta societate (conditii mai avantajoase) si doresc sa renunt la acest job. Conform legislatiei salariatul poate sa renunte la CIM in perioada de proba printr-o simpla notificare, fara sa mai fie nevoie de demisie cu preaviz.
In CIM la perioada de proba scrie 90 zile calendaristice.
Insa nu este corect...legislatia spune ca pt un CIM pe perioada determinata de 1 an de zile, perioada de proba este de max 30 zile.
Ce se intampla daca eu realizez notificarea de incetare activitate, pt a pleca cat mai repede, iar cei de la firma la care lucrez isi dau seama ca au gresit perioada de proba din CIM?
Ar putea sa-mi ceara sa-mi dau demisia cu preaviz???
La urma urmei este vina lor ca au gresit perioada de proba.
Eu am convenit cu firma cu care voi colabora ca voi incepe activitatea cat mai curand......insa mai apoi am realizat greseala cu privire la perioada de proba.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:53, 31 Iulie 2011
tudorvaleriu a scris:

Daca aveti probleme cu angajatorul si nu ajungeti la un consens atunci puteti sa va angajati la viitorul loc de munca si actualul angajator va va concedia pentru absente nemotivate.

Situatie valabila numai daca salariatul absenteaza de la locul de munca si depune nicio solicitare de incetare a c.i.m. - fie cu acordul partilor, fie prin demsiei sau notificarea penru perioada de preaviz.
Multumesc pt raspuns.
Au trecut cele 30 de zile de proba.
Ma gandeam ca avand in vedere ca angajatorul a gresit perioada de proba, as putea sa ajung la o intelegere cu el sa-mi pot da demisia fara preaviz.
Mi-am luat un angajament fata de firma cu care voi colabora, bazandu-ma pe acea notificare....
Daca perioada de proba din CIM era cea corecta, eu nu-l asiguram pe viitorul angajator ca pot incepe activitatea intr-un timp scurt. Mentionez ca doar dupa negocierea cu firma aceea am realizat ca acele 90- de zile de proba din contract sunt de fapt 30...
1. perioada de proba in cazul dvs este de 30 de zile lucratoare , adica echivalentul a 42 de zile calendaristice ...

2. demisia fara preaviz va puteti depune numai in conditiile in care angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

3. puteti solicita incetarea c.i.m. cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun. Situatie in care nu se acorda preaviz.
1. Codul muncii va permite sa aveti mai multe CIM in acelasi timp.
2. Daca va convine mai mult noul loc de munca mergeti si incheiati CIM.
3. La actualul loc de munca nu va mai prezentati, veti lipsi nemotivat si veti fi concediata disciplinar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare perioada proba The-Borg The-Borg Buna seara, Am un CIM cu o firma, pe perioada determinata de un an incepand cu data de 27.06.2016 si perioada de proba de 90 zile calendaristice. Doresc sa ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba ContSters218796 ContSters218796 buna ziua! recent m-am angajat la un magazin pe functia de agent vanzari. la data semnarii contractului am observat ca in acesta nu este prevazuta si o ... (vezi toată discuția)