avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

Buna ziua, m-am angajat pe data de 14.11 cand am semnat un contract pe perioada nedeterminata. Acum imi spun ca trebuie sa plec din firma ca nu merg vanzarile, iar eu nu sunt de acord pentru ca m-am angajat din somajul de absolvent pe care il aveam pana in martie 2012. Ce pot face acum? Mentionez ca din prima zi de lucru am semnat acest contract si in notificarea de incetare a CIM este precizat ca e inregistrat exact din data semnarii de catre mine. Care e perioada de preaviz? Le pot cere lucrul asta? Mai continui cu somajul in situatia asta?
Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:25, 14 Decembrie 2011
Daca in CIM la angajare era prevazuta perioada de proba, atunci CIM poate inceta in aceasta perioada doar printr-o simpla notificare. Verificati perioada.
Daca e depasita perioada de proba, atunci trebuie sa va concedieze pentru motive care nu tin de persoana dvs, ca sa mai beneficiati de somaj.
Sa nu semnati cumva vreo demisie sau incetare CIM cu acordul partilor, ca pierdeti somajul.
Sediul firmei e la Bucuresti. Punctul de lucru e la Iasi. Mi-au trimis azi o notificare unde mentioneaza ca CIM inregistrat la BUC in data de... inceteaza in temeiul art 31. aln 3 din Legea 53/2003-codul Muncii. M-am uitat peste acest art dar nu se potriveste deloc cu situatia mea.Deocamdata nu am semnat nimic. Nuj cum sa procedez. Perioada de proba nu ar trebui sa fie premergatoare semnarii CIM pe per nedeterm?
Ultima modificare: Luni, 12 Decembrie 2011
eu12, utilizator
daca aaveti perioada de proba stipulata inseamna ca ati fost de acord cu ea. va pot concedia dupa trecerea ei fara nici un preaviz. cititi contractul daca nu ati facut-o pana acum
nu am stat in perioada de proba, in prima zi de lucru am si semnat contractul.
In cazul prevazut de art.31 alin.3 C.mun. nu se acorda preaviz... este cam greu de reluat somajul, intrucat , la stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii, nu se mai iau in considerare perioadele care reprezinta stagiu de cotizare utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj.

Alte discuții în legătură

Somaj in urma unei perioada de proba rl_lucian rl_lucian Buna ziua, Sotia mea s-a angajat recent si este in perioada de proba timp de 3 luni de zile. As dori sa stiu daca va beneficia de indemnizatie de somaj in ... (vezi toată discuția)
Somaj Mihaela140979 Mihaela140979 Buna ziua. Ma aflu in ingrata situatie de a nu primi somaj. Am lucrat doua luni de zile la o firma cu cim pe perioada nedeterminata. Fiind in perioada de ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post in perioada de proba dana13 dana13 Un angajat aflat in perioada de proba, poate fi trimis in somaj, daca i se desfiinteaza postul? In baza carui articol ii inceteaza cim-ul (art 65 alin 1 sau ... (vezi toată discuția)