avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj tehnic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj tehnic

Buna ziua,daca societatea decide intrarea in somaj tehnic de la 01.03.13 trebuie intocmita declaratie pe propria raspundere a conducerii si se depune la ITM,se intocmeste decizie colectiva sau decizie individuala?! conform art.52 alin.1 lit c care se inregistreaza in termen de 20 zile lucratoare in revisal de la data suspendarii.Salariul in revisal nu se modifica conform deciziei cu 75% ?
Nu stiu care este durata minima si maxima pentru care poate fi suspendat cim cu art,52 alin1 lit c si daca in perioada aceasta se achita contributiile la stat?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:57, 18 Februarie 2013
1. se va depune la ITM acea notificare prin care angajatorul comunica intreruperea temporara a activitatii ...

2. se intocmeste decizie colectiva, chiar daca textul de lege nu mentioneaza asa ceva

3. Suspendarea se inregistreaza, in speta, in termen de 20 de zile lucratoare de la data de 01.03.2013 ...

4. Codul Muncii nu prevede nicio durata minima sau maxima a suspendarii c.i.m. in baza art.51 alin.1 lit.c.
Multumesc mult pentru raspuns insa mai o nedumerire cu privire la modificarea salariului prin aceasta decizie prin care si salariile se reduc cu 75% in sensul ca nu trebuie operata in revisal separat de decizia de suspendare.(imi cer scuze pentru insistenta dar am vazut ca in revisal la suspendare cf art 52 alin 1 c nu se poate modifica si salariul si de aici nedumerirea mea?!)
Pe perioada somajului tehnic angajatorul plateste contributii catre stat?
In Revisal nu se poate efectua si modificarea salariul in cazul suspendariii c.i.m. ... indemnizatia cuvenita salariatilor pe durata suspendarii contractului individual de munca datorita somajului tehnic este supusa contributiilor sociale obligatorii si impozitului pe venit aferente veniturilor salariale. ...
Ultima modificare: Luni, 18 Februarie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Inteleg ca desi are loc si diminuarea salariului aceasta modificare a salariului nu se opereaza in revisal si se va vedea doar pe statul de plata.
Multumesc frumos!
Diminuarea se va observa pe statul de plata ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de trimitere in somaj tehnic cantorcorina cantorcorina In cazul trimiterii angajatilor in somaj tehnic,as vrea sa stiu care sant pasii de urmat si care sant obligatiile fiscale aferente salariului atit pentru ... (vezi toată discuția)
Suspendarea cim conform art.52 lit c din codul muncii rodica_ignat rodica_ignat Buna ziua, in cadrul firmei in care lucrez s-a luat decizia ( verbal de catre conducere) a restrangerii activitatii pentru o parte din angajati. Vizavi de ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata AndradaCristu AndradaCristu Buna seara, daca ma poate ajuta cineva cu o informatie: exista posibilitatea ca angajatorul sa ii propuna angajatului concediu fara plata pentru o perioada ... (vezi toată discuția)