avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Restituire fondurii operatie in strainatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Restituire fondurii operatie in strainatate

Buna ziua am făcut o operație în străinătate în Austria operația la picioare a costat 16.000 de euro bani munciți de mine în Regatul Unit Am înțeles că se poate restitui de la statul român ca cetățean român se poate restitui o sumă de bani eu nu am fost asigurat pe perioada operației adică nu am asigurare pot să completez un dosar ca să obțin o sumă de bani înapoi din 16.000 de euro vreau să vă spun încă o dată că nu am asigurare pot să aplic pentru acest lucru adică să iau banii de pe operații înapoi din străinătate bani munciți și nu a existat nici o caritate pentru mine Eu am muncit pentru acești bani ca să mă operez la picioare
Ultima modificare: Luni, 16 Iulie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 02:47, 16 Iulie 2018
Ati facut o operatie privata. Nu aveti dreptul la despagubiri deoarece nu aveti nicio asigurare.
Cetatenii romani cu domiciliul in Romania pot merge in strainatate la tratament doar cu autorizare prealabila a asiguratorului.
Dar ati fost rezident in Regatul Unit, de ce nu mergeti acolo sa va plateasca operatia?

Eu stiu ca intrebati cu buna credinta, dar aveti mare grija la ce sfaturi primiti de la persoane care spun ca va pot face aranjamente prin declaratii false. Declarati ca locuiti in Romania, ca sunteti in vacanta... etc. Exista mai multe moduri de operare ale acestor persoane.
Nu va incurcati. Nu aveti dreptul la despagubire pentru operatii de acest gen deoarece nu sunteti domiciliat in Romania, conform legii. Nu conteaza daca mai aveti buletin sau nu.
Domiciliul nu se stabileste dupa buletin, ci dupa dupa domiciliul efectiv.

Daca mai oferiti ceva detalii, poate exista o solutie. La prima vedere, nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Operatii in strainatate-decontate in ro ancat_27 ancat_27 Ma aflu in situatia trista de a avea nevoie de o operatie la coloana: hernie de disc cervicala in 3 locuri _ ceva chisturi pe rinichi si ficat. As vrea sa ma ... (vezi toată discuția)
Asigurari de sanatate in alta tara Sanas Sanas Buna ziua, Doresc sa intreb daca legislatia tarii noastre sau a UE permite cetatenilor romani cu domiciliu in Romania sa aiba o asigurare de viata (sociala... ... (vezi toată discuția)
Cum divortez fiind casatorit in irlanda? Ninia Ninia Sunt cetatean roman , m am casatorit cu o cetateana irlandeza in Irlanda. Locuim in Emiratele Arabe cu cei 2 copii. Cum pot obtine divortul? Pot divorta in ... (vezi toată discuția)